Povratak
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
90 - 120 min
Sastojci
-
De Cecco Strozzapreti tjestenina
- 150 g sitno mljevenog nemasnog janjećeg mesa
- 1 jaje
- 30 g svježih listova timijana
- 1 kuhani i zgnječeni krumpir
- 50 g parmezana
- 50 g Pecorino di Fossa sira
- 50 g Taggiasche maslina
- 100 g Pachino cherry rajčica
- 30 g nasjeckanog luka
- mesni temeljac, vino, sol i crni papar
Priprema
- Presijecite Pachino rajčice na četvrtine, dodajte malo maslinova ulja i pecite na 40°C 3 sata.
- Pomiješajte meso s krumpirom, timijanom i jajetom pa dodajte sol, papar i malo parmezana.
- Koristeći tu smjesu oblikujte okruglice veličine oraha.
- Kuhajte strozzapeti al dente u obilnoj količini slane kipuće vode.
- Za to vrijeme u posudi za pečenje zajedno s lukom i jako malo maslinova ulja zapecite mesne okruglice dok ne posmeđe.
- Dodajte Pachino rajčice, masline i vino te pustite da sva tekućina ispari, a umak se zgusne, dodajući na kraju mesni temeljac.
- Procijedite tjesteninu i nastavite kuhati u posudi za pečenje, dodajući sol, papar i svježe maslinovo ulje do savršenog okusa.
- Dovršite jelo tako što ćete posuti svaku porciju svježe naribanim Pecorino di Fossa sirom.