Povratak
Mesne okruglice s umakom od cijelih cherry rajčica i bosiljka
60 - 90 min
Sastojci
- 500g mljevene govedine
-
100g Leimer krušnih mrvica
- 2 izmućena jaja
-
3 žlice Sacla' pesta od rajčica sušenih na suncu
- 1 šaka nasjeckanog peršina
-
3 žlice Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 manji nasjeckani crveni luk
-
200 g De Cecco Spaghetti tjestenine
-
350 g (staklenka) Sacla' umaka od cijelih cherry rajčica i bosiljka
Priprema
- Najprije pomiješajte mljeveno goveđe meso s krušnim mrvicama, jajima, Sacla' pestom i nasjeckanim peršinom.
- Zagrijte 1 žlicu ulja u posudi za umak i pirjajte luk 5 minuta dok ne omekša.
- Dopustite da se ohladi prije nego dodate mesnu smjesu.
- Oblikujte 15 malih mesnih okruglica.
- Zatim zagrijte ulje u tavi za prženje na srednje jakoj vatri i pecite mesne okruglice dok ne poprime smeđu boju i ne budu gotove.
- Skuhajte špagete u velikoj posudi punoj kipuće posoljene vode.
- Procijedite ju, vratite u posudu i umiješajte Sacla' umak od rajčica.
- Vratite na vatru dok se cijela smjesa ne zagrije.
- Na kraju položite mesne okruglice na podlogu od špageta i umaka.
Ukrasite gotov tanjur s malo peršina.