Povratak
Kalifornija rolice
45 - 60 min
Sastojci
-
125 g Blue Dragon sushi riža
-
1 žlica Blue dragon rižin ocat
-
1 žlica šećera
-
1 Blue dragon bambus podloga
-
2 sloja Blue Dragon sushi nori alge
-
2 žlice majoneze
- 6 tigar kozica - narezane, skuhane i očišćene
- 2 surimi štapića
- 1/2 avokada - po dužini narezana
- 1 mrkva - po dužini narezana
-
Yamasa japanski soja umak
-
Blue Dragon wasabi pasta
- Blue Dragon sushi đumbir
Priprema
- Pripremite rižu prema instrukcijama na pakiranju i pomiješajte s rižinim octom i šećerom.
- Na ploči ravnomjerno rasporedite rižu i ostavite da odstoji dok se ne ohladi.
- Položite bambusovu podlogu na radnu površinu i na podlugu položite list svijetlom stranom prema dolje. Rižu stavite po sredini i rasporedite po cijelom listu.
- Ostavite prazan rub dužine 1.5 cm kako bi mogli zamotati list. Rasporedite majonezu po riži i pola horizontalno po dužini po sredini lista.
- Zarolajte bambusovu podlogu kako bi se riža i spojila. Nježno stisnite zarolan sushi prije nego što maknete podlogu.
- Prazan rub namočite malo vode kako bi se sushi zalijepio i spojio.
- Narežite sushi mokrim nožem na 6-8 komada.