Povratak
Paccheri tjestenina s kremom od bakalara, kremom od potočarke i raspadura sirom
90 - 120 min
Sastojci
Priprema
- Natapajte bakalar u hladnoj vodi 3 dana, često mijenjajući vodu, nakon čega ga izrežite na komade te uklonite kožu i kosti.
- U dubljoj tavi propirjajte na jakoj vatri i malo ulja neoguljeni češnjak, nasjeckani luk i ljutiku, a zatim dodajte bakalar i poškropite s malo bijelog vina.
- Pričekajte da tekućina ispari te dodajte mlijeko i vrhnje; kada smjesa uzavre, ubacite krumpir izrezan na kockice i kuhajte 30 minuta.
- Pustite da se sve ohladi te malo izmiksajte u procesoru hrane.
- Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu za dekoriranje.
- Blanširajte potočarku koju ste prethodno 3 minute čistili kipućom slanom vodom.
- Iscijedite i izmiksajte zajedno s kuhanim krumpirom, češnjakovim uljem, soli i paprom.
- Procijedite kroz sitno cjedilo i ostavite sa strane.
- Kuhajte paccheri tjesteninu u slanoj vodi 10 minuta, a onda ju procijedite i ohladite na suhoj krpi.
- Napunite paccheri kremom od bakalara (koristeći se slastičarskom vrećicom).
- Stavite ih u plitku posudu i zagrijte na pari ili u parnoj pećnici.
SERVIRANJE
- Četkicom lagano nanesite kremu od salate na rub tanjura, smjestite punjenu paccheri tjesteninu na stranu i na vrh stavite Lodigiana raspadura sir.
- Ukrasite s par cvjetnih latica.