Povratak
Orecchiette tjestenina s listovima repe, hrskavom svinjetinom guanciale, sirovim školjkama, prženim češnjakom i Formaggio di Fossa sirom
90 - 120 min
Sastojci
Priprema
- Nakon što ste očistili i oprali listove repe, blanširajte ih u uzavreloj vodi i zatim procijedite.
- Ispržite 2 tanko rezana češnja češnjaka u puno ulja i procijedite.
- Školjke potopite u kipuću vodu na 10 sekundi, a zatim ih otvorite uz pomoć manjeg noža.
- Zapecite tanke komade guanciale u salamanderu ili u grill pećnici.
- Dok se tjestenina kuha, stavite preostali češnjak, čili papriku, ulje i blanširane listove repe u veliku tavu za prženje.
- Nakon što ste navlažili smjesu s malo vode, ubacite kuhanu tjesteninu u umak i dodajte školjke.
- Podijelite tjesteninu u 4 duboke posude, ukrasite svaku komadom hrskave guanciale, Formaggio di Fossa sirom i zapečenim ploškama češnjaka.