Povratak

Conchiglie tjestenina s piletinom, kremastim pestom i graškom

15 - 30 min Srednje teško 2

Priprema

  • U velikoj posudi uzavrele slane vode skuhajte conchiglie tjesteninu.
  • Tijekom zadnje 2 minute kuhanja dodajte grašak.
  • Dobro procijedite, ali sačuvajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
  • U velikoj tavi za prženje zagrijte ulje na visokoj temperaturi.
  • Začinite pileće filee solju i paprom, a zatim ih popržite (otprilike 3 minute) dok ne posmeđe.
  • Smanjite vatru i ulijte vrhnje.
  • Miješajte dok se ne počnu stvarati mjehurići te tada umiješajte pesto.
  • Dodajte tjesteninu, grašak i nekoliko žlica vode od kuhanja.
  • Na kraju ubacite parmezan i kušajte kako biste vidjeli treba li dodati začina.

Poslužite s listovima bosiljka, solju, paprom i dodatnim parmezanom.

Pregledajte ostale recepte