Povratak
Conchiglie tjestenina s piletinom, kremastim pestom i graškom
15 - 30 min
Sastojci
Priprema
- U velikoj posudi uzavrele slane vode skuhajte conchiglie tjesteninu.
- Tijekom zadnje 2 minute kuhanja dodajte grašak.
- Dobro procijedite, ali sačuvajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina.
- U velikoj tavi za prženje zagrijte ulje na visokoj temperaturi.
- Začinite pileće filee solju i paprom, a zatim ih popržite (otprilike 3 minute) dok ne posmeđe.
- Smanjite vatru i ulijte vrhnje.
- Miješajte dok se ne počnu stvarati mjehurići te tada umiješajte pesto.
- Dodajte tjesteninu, grašak i nekoliko žlica vode od kuhanja.
- Na kraju ubacite parmezan i kušajte kako biste vidjeli treba li dodati začina.
Poslužite s listovima bosiljka, solju, paprom i dodatnim parmezanom.
Pregledajte ostale recepte
4
Linguine tjestenina s pestom i rajčicama
4
Fusilli tjestenina s tunom, maslinama i dimljenim češnjakom
4
Pasta od prženih rajčica i slanine (Karen Barnes)
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom