Povratak

Sporo pržene janjeće plećke

> 120 min Napredno 4

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 150°C. Zagrijte ulje u velikom pekaču i začinite janjetinu solju i paprom.
  • Zapecite janjetinu na 7-8 minuta dok ne postane zlatnosmeđa i onda prebacite na tanjur.
  • Dodajte luk, mrkve i celer u tavu i pirjajte 10ak minuta dok povrće ne postane mekše.
  • Umiješajte tjesteninu, nastavite pirjati još 2 minute, a zatim dodajte začinsko bilje i vino.
  • Pustite da uzavre i nastavite kuhati 5 minuta dok se smjesa ne zgusne.
  • Vratite janjetinu u pekač, prelijte temeljcem, ubacite rajčice i zagrijte dok ne počne krčkati.
  • Pokrijte poklopcem i prebacite u pećnicu gdje se treba peći 2.5 sata. Nakon što pola vremena prođe, janjetinu treba okrenuti i politi.
  • Oprezno izvadite janjeće plećke iz umaka i prebacite na topao tanjur. Uklonite višak masti, stavite posudu na jaku vatru i ostavite 5 minuta (na vatri) da se zgusne.
  • Pomiješajte u manjoj posudi koru limuna (gornji tanki sloj kore), češnjak i peršin, dodajte punu žlicu umaka i promiješajte.
  • Rasporedite plećke na 4 tanjura i žlicom prelijte umakom.

Na vrh svakog serviranog jela stavite žlicu smjese peršina i limuna i poslužite s pireom od krumpira.

Pregledajte ostale recepte