Povratak
Sacla' lazanje
60 - 90 min
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C / 350°F / jačinu 5 na plinskoj pećnici.
- Zagrijte maslinovo ulje u velikoj, dubokoj tavi i pirjajte češnjak 2-3 minute dok ne postane mekši.
- Dodajte mljeveno meso i, uz miješanje, pržite 5-6 minuta ili sve dok meso ne izgubi ružičastu boju.
- Ulijte Sacla' Bolognese umak i dobro promiješajte kako bi se umak povezao s mesom.
- Dodajte staklenku punu vrele vode i ponovno promiješajte.
- Pustite da uzavre, a zatim smanjite vatru kako bi se sljedećih 30 minuta smjesa mogla krčkati (dodajte vruće vode po potrebi).
- Kušajte i po potrebi dodajte začine.
- Za početak slaganja lazanja žlicom nanesite jednu trećinu mljevenog mesa u veliku vatrostalnu posudu.
- Pokrijte korama za lazanje i raširite jednu trećinu bešamel umaka preko njih.
- Ponavljajte postupak za sljedeće slojeve i završite bešamel umakom.
- Pokrijte posudu folijom i pecite u pećnici 30 minuta.
- Uklonite foliju i pecite dodatnih 10 minuta (ili više), dok jelo ne počne stvarati mjehuriće i ne poprimi zlatnu boju.
- Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji nekoliko minuta prije serviranja.