Povratak

Sacla' lazanje

60 - 90 min Srednje teško 6

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180°C / 350°F / jačinu 5 na plinskoj pećnici.
  • Zagrijte maslinovo ulje u velikoj, dubokoj tavi i pirjajte češnjak 2-3 minute dok ne postane mekši.
  • Dodajte mljeveno meso i, uz miješanje, pržite 5-6 minuta ili sve dok meso ne izgubi ružičastu boju.
  • Ulijte Sacla' Bolognese umak i dobro promiješajte kako bi se umak povezao s mesom.
  • Dodajte staklenku punu vrele vode i ponovno promiješajte.
  • Pustite da uzavre, a zatim smanjite vatru kako bi se sljedećih 30 minuta smjesa mogla krčkati (dodajte vruće vode po potrebi).
  • Kušajte i po potrebi dodajte začine.
  • Za početak slaganja lazanja žlicom nanesite jednu trećinu mljevenog mesa u veliku vatrostalnu posudu.
  • Pokrijte korama za lazanje i raširite jednu trećinu bešamel umaka preko njih.
  • Ponavljajte postupak za sljedeće slojeve i završite bešamel umakom.
  • Pokrijte posudu folijom i pecite u pećnici 30 minuta.
  • Uklonite foliju i pecite dodatnih 10 minuta (ili više), dok jelo ne počne stvarati mjehuriće i ne poprimi zlatnu boju.
  • Izvadite iz pećnice i pustite da odstoji nekoliko minuta prije serviranja.

Pregledajte ostale recepte