Povratak

Pileća prsa punjena pestom i mascarponeom

30 - 45 min Srednje teško 2

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 220°C / 425°F / jačinu 7 na plinskoj pećnici.
  • Lagano nauljite manju tepsiju.
  • Uz pomoć oštrog noža napravite otvor ili "džep" u svakom komadu piletine, ali pazite da ne prorežete meso do kraja.
  • Pomiješajte mascarpone, pesto, bilje i začine. Ovom smjesom napunite pileća prsa.
  • Prsa izvana začinite paprom, zamotajte ih u kriške šunke i pritom pazite da prekrijete džep na piletini.
  • Posložite komade piletine u tepsiju i pecite 10 minuta.
  • Smanjite temperaturu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici. Prelijte vrućim temeljcem i nastavite peći sljedećih 15 minuta ili koliko je god potrebno da piletina bude do kraja pečena.

Poslužite na toplom tanjuru tako što ćete umak u tepsiji lagano promiješati i žlicom preliti preko mesa.

Pregledajte ostale recepte