Povratak
Pileća prsa punjena pestom i mascarponeom
30 - 45 min
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C / 425°F / jačinu 7 na plinskoj pećnici.
- Lagano nauljite manju tepsiju.
- Uz pomoć oštrog noža napravite otvor ili "džep" u svakom komadu piletine, ali pazite da ne prorežete meso do kraja.
- Pomiješajte mascarpone, pesto, bilje i začine. Ovom smjesom napunite pileća prsa.
- Prsa izvana začinite paprom, zamotajte ih u kriške šunke i pritom pazite da prekrijete džep na piletini.
- Posložite komade piletine u tepsiju i pecite 10 minuta.
- Smanjite temperaturu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici. Prelijte vrućim temeljcem i nastavite peći sljedećih 15 minuta ili koliko je god potrebno da piletina bude do kraja pečena.
Poslužite na toplom tanjuru tako što ćete umak u tepsiji lagano promiješati i žlicom preliti preko mesa.