Povratak
4
Penne tjestenina s pestom, mini rajčicama i ricotta sirom
2
Linguine tjestenina s kozjim sirom, pestom i rukolom
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
Linguine tjestenina sa školjkama i botargom
Špagete s inćunima, confitom od komorača i narančom

90 - 120 min
Sastojci
Priprema
- Da biste napravili confit, narežite komorač na kockice i stavite ga u pekač. Prelijte maslinovim uljem, ubacite zvjezdasti anis i morsku sol.
- Dinstajte 3h u pećnici na 95°C.
- Očistite 8 filea inćuna, uklonite sve kosti i pustite da se mariniraju 30 minuta u metalnom cjedilu s prstohvatom morske soli.
- Stavite ulje u kojem je bio komorač u tavu i zajedno s njim zagrijte češnjak i marinirane inćune. Inćune kuhačom raskidajte na dijelove i polagano pržite.
- Skuhajte špagete u puno slane vode (dovoljno je 4 minute kuhanja), procijedite i prebacite u tavu s inćunima. Sve poškropite povrtnim temeljcem, uljem i zatim ubacite kockice confita od komorača.
- Tjesteninu stavite na tanjur i ukrasite ribanim komadićima prženog kruha i listova komorača.
- Naribajte gornji sloj kore naranče i dodatno ukrasite preostalim fileima inćuna, koje ste prethodno uvaljali u krupicu i zapržili.
Pregledajte ostale recepte



