Povratak

Špagete s inćunima, confitom od komorača i narančom

90 - 120 min Napredno 4

Priprema

  • Da biste napravili confit, narežite komorač na kockice i stavite ga u pekač. Prelijte maslinovim uljem, ubacite zvjezdasti anis i morsku sol.
  • Dinstajte 3h u pećnici na 95°C.
  • Očistite 8 filea inćuna, uklonite sve kosti i pustite da se mariniraju 30 minuta u metalnom cjedilu s prstohvatom morske soli.
  • Stavite ulje u kojem je bio komorač u tavu i zajedno s njim zagrijte češnjak i marinirane inćune. Inćune kuhačom raskidajte na dijelove i polagano pržite.
  • Skuhajte špagete u puno slane vode (dovoljno je 4 minute kuhanja), procijedite i prebacite u tavu s inćunima. Sve poškropite povrtnim temeljcem, uljem i zatim ubacite kockice confita od komorača.
  • Tjesteninu stavite na tanjur i ukrasite ribanim komadićima prženog kruha i listova komorača.
  • Naribajte gornji sloj kore naranče i dodatno ukrasite preostalim fileima inćuna, koje ste prethodno uvaljali u krupicu i zapržili.

Pregledajte ostale recepte