Povratak
Špagete s inćunima, confitom od komorača i narančom
90 - 120 min
Sastojci
Priprema
- Da biste napravili confit, narežite komorač na kockice i stavite ga u pekač. Prelijte maslinovim uljem, ubacite zvjezdasti anis i morsku sol.
- Dinstajte 3h u pećnici na 95°C.
- Očistite 8 filea inćuna, uklonite sve kosti i pustite da se mariniraju 30 minuta u metalnom cjedilu s prstohvatom morske soli.
- Stavite ulje u kojem je bio komorač u tavu i zajedno s njim zagrijte češnjak i marinirane inćune. Inćune kuhačom raskidajte na dijelove i polagano pržite.
- Skuhajte špagete u puno slane vode (dovoljno je 4 minute kuhanja), procijedite i prebacite u tavu s inćunima. Sve poškropite povrtnim temeljcem, uljem i zatim ubacite kockice confita od komorača.
- Tjesteninu stavite na tanjur i ukrasite ribanim komadićima prženog kruha i listova komorača.
- Naribajte gornji sloj kore naranče i dodatno ukrasite preostalim fileima inćuna, koje ste prethodno uvaljali u krupicu i zapržili.
Pregledajte ostale recepte
Mezze Maniche Rigate tjestenina u juhi od Jonske morske ribe s morskim ježincem i emulzijom od algi
Linguine tjestenina u umaku od sušenog bakalara zajedno s umakom od oraha i prženim kruhom
4
Tjestenina penne sa sporo-pečenim rajčicama, češnjakom i čilijem na talijanski način
4
Fusilli tjestenina s pestom i hrskavom pancetom