Povratak
4
Fusilli tjestenina s tunom, maslinama i dimljenim češnjakom
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
Špagete s jastogom, kremom od brokula i pjenom od slanine
Conchiglioni tjestenina s mesnim frikaseom
Fettuccine tjestenina od jaja s brokulama, prženim pinjolima i slatkovodnim škampima
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/egg-fettuccine-with-broccoli-toasted-pine-nuts-and-freshwater-prawns.jpg&w=508&h=286&zc=1)
90 - 120 min
Sastojci
Priprema
- Sitno nasjeckajte ljutiku i češnjak i zapecite ih sa škampima. Budući da su oni poprilično mali, ostavite ih cijele i dodajte im blanširane brokule.
- Dodajte sos od rajčice i ostavite da se kuha 5 minuta (ako se počne zgušnjavati, dodajte temeljca).
- Ubacite pržene pinjole i iskidane listove bosiljka.
- Pet minuta kuhajte tjesteninu, procijedite ju, dodajte umaku i promiještajte preokretanjem sastojaka.
Pri serviranju ukrasite grančicom bosiljka i cijelim, kuhanim riječnim škampom.
Pregledajte ostale recepte
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/fusilli-with-tuna-olives-and-smoked-garlic.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/egg-strozzapreti-stewed-in-baked-pachino-cherry-tomatoes-tiny-lamb-meatballs-seasoned-with-thyme-taggiasche-olives-and-pecorino-di-fossa-cheese.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/pr5481-010a3-spaghetti-aragosta-broccoletti-e-aria-di-bacon-chicco-cerea-min.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/pr5481-002a1-conchiglioni-con-fricassea-di-carne-chicco-cerea-min.jpg&w=400&h=250&zc=1)