Povratak
Fettuccine tjestenina od jaja s brokulama, prženim pinjolima i slatkovodnim škampima
90 - 120 min
Sastojci
Priprema
- Sitno nasjeckajte ljutiku i češnjak i zapecite ih sa škampima. Budući da su oni poprilično mali, ostavite ih cijele i dodajte im blanširane brokule.
- Dodajte sos od rajčice i ostavite da se kuha 5 minuta (ako se počne zgušnjavati, dodajte temeljca).
- Ubacite pržene pinjole i iskidane listove bosiljka.
- Pet minuta kuhajte tjesteninu, procijedite ju, dodajte umaku i promiještajte preokretanjem sastojaka.
Pri serviranju ukrasite grančicom bosiljka i cijelim, kuhanim riječnim škampom.
Pregledajte ostale recepte
2
Sacla' bolognese tjestenina
Mezze Maniche Rigate tjestenina u juhi od Jonske morske ribe s morskim ježincem i emulzijom od algi
4
Tjestenina penne sa sporo-pečenim rajčicama, češnjakom i čilijem na talijanski način
Orecchiette tjestenina s listovima repe, hrskavom svinjetinom guanciale, sirovim školjkama, prženim češnjakom i Formaggio di Fossa sirom