Povratak

Linguine tjestenina s umakom od zečetine, Castelluccio gulašem od leće i grgečom iz Trazimenskog jezera

90 - 120 min Srednje teško

Priprema

  • Očistite zečje noge od kostiju i zatim kosti brzo popržite u tavi za umak s malo ulja, češnjem češnjaka i polovicom naznačene količine bilja kako bi pustilo sokove.
  • Za to vrijeme nasijecite zečje meso i usitnite sve povrće nožem.
  • To povrće također kratko propirjajte u dubljoj tepsiji, dodajte meso i dopustite da se kuha u tekućini dok ona ne ispari, a tada dodajte bijelo vino.
  • Sitno nasjeckajte bilje i ispržite ih u dubljoj tepsiji s malo maslinova ulja, češnjem češnjaka i grančicom ružmarina dok sve ne poprimi zlatnosmeđu boju.
  • Ubacite leću i pržite ju 2-3 minute.
  • Dodajte svježu rajčicu, oguljenu i narezanu na kockice te dovoljno vode da pokrije sve sastojke.
  • Kuhajte dok ne bude gotovo.
  • Linguine tjesteninu kuhajte u obilje slane uzavrele vode i, kada bude al dente, procijedite te nekoliko minuta preokrećite i tresite u posudi za umak zajedno s umakom od zečetine i jednom grabljačom tekućine u kojoj se kuhao zec.
  • Dodajte sol i papar.
  • Prodinstajte file grgeča u tavi otpornoj na lijepljenje s malo ulja i grančicom timijana.
  • Poslužite jelo tako što ćete na sredinu svakog tanjura staviti malo gulaša od leće, a zatim, uz pomoć vilice za rezanje pečenke (dvozube vilice), rasporediti linguine preko gulaša u koncentričnim kružnicama.
  • Položite na linguine file grgeča i poškropite ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
 
 

Pregledajte ostale recepte