Povratak
Fusilli tjestenina s piletinom i pesto umakom
15 - 30 min
Sastojci
-
1 žlica Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 340 g filea pilećih prsa, izrezanih u komadiće od 2.5cm
- 2 manje tikvice, prerezane na pola i zatim na ploške
- Šaka tankog graha mahunara
-
3 žlice Sacla' pestoa od prženih crvenih paprika
- 350 g sira mascarpone
-
250 g De Cecco Fusilli tjestenine
- Strugotine parmezana za dekoraciju
Priprema
- Zagrijte ulje u tavi srednje veličine i pecite piletinu 4 minute dok ne posmeđi.
- Dodajte tikvice i grah te nastavite pirjati 3 minute, dok ne omekšaju.
- U odvojenoj posudi pomiješajte Sacla' pesto i mascarpone.
- Ulijte umak u tavu i pustite da lagano krčka 5 minuta; povremeno promiješajte.
- Za to vrijeme skuhajte fusilli tjesteninu po vlastitom ukusu u velikoj posudi posoljene, kipuće vode.
- Procijedite tjesteninu i pomiješajte s umakom.
Žlicom stavite tjesteninu u posude za serviranje i pospite strugotinama parmezana.