Povratak
Pizzetta s artičokom i mozzarellom
15 - 30 min
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C / 425°F / jačinu 7 na plinskoj pećnici.
- Pripremite ciabatta tijesto prema uputama na pakiranju.
- Ostavite u velikoj posudi prekrivenoj plastičnom folijom da naraste.
- Kada se udvostruči, izvadite tijesto iz posude na površinu koju ste prethodno pobrašnili. Mijesite nekoliko minuta te istisnite sav zrak.
- Podijelite tijesto u 4 kugle, koje zatim treba razvaljati u vrlo tanke krugove (promjera otprilike 20cm).
- Procijedite Sacla' artičoke.
- Položite tijesto na nauljene podloge za pečenje i raspodijelite navedenu količinu pestoa na njih.
- Prekrijte s oko 4 komada artičoke, 3 iskidane kuglice mozzarelle, parmezanom, solju i paprom te malo ulja.
- Pecite 12-14 minuta dok se na površini ne počnu praviti mjehurići.