Povratak

Pizzetta s artičokom i mozzarellom

15 - 30 min Jednostavno 4

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 220°C / 425°F / jačinu 7 na plinskoj pećnici.
  • Pripremite ciabatta tijesto prema uputama na pakiranju.
  • Ostavite u velikoj posudi prekrivenoj plastičnom folijom da naraste.
  • Kada se udvostruči, izvadite tijesto iz posude na površinu koju ste prethodno pobrašnili. Mijesite nekoliko minuta te istisnite sav zrak.
  • Podijelite tijesto u 4 kugle, koje zatim treba razvaljati u vrlo tanke krugove (promjera otprilike 20cm).
  • Procijedite Sacla' artičoke.
  • Položite tijesto na nauljene podloge za pečenje i raspodijelite navedenu količinu pestoa na njih.
  • Prekrijte s oko 4 komada artičoke, 3 iskidane kuglice mozzarelle, parmezanom, solju i paprom te malo ulja.
  • Pecite 12-14 minuta dok se na površini ne počnu praviti mjehurići.

Pregledajte ostale recepte