Povratak
Štapići s pestom i parmezanom
60 - 90 min
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 190°C / 375°F / jačinu 5 na plinskoj pećnici.
- Stavite obje vrste pesta u manjim grudicama na odvojene komade kuhinjskih ručnika kako bi upili višak ulja.
- Izrežite tijesto na četvrtine i svaku razvijte na čistoj površini koju ste prethodno lagano pobrašnili; trebate dobiti pravokutnike veličine otprilike 16 cm x 18 cm.
- Na dva komada tijesta razmažite (sve do ruba tijesta) Sacla' pesto s bosiljkom, a na ostale Sacla' pesto s rajčicom.
- Pospite cheddar i parmezan na komade tijesta i lagano pritisnite kako bi se mrvice sira spojile s pestom.
- Izrežite tijesto na trake širine pola centimetra (od navedene bi se količine sastojaka trebalo dobiti 48 štapića).
- Uhvatite oba kraja svake pojedine trake i počnite uvrtati u suprotnom smjeru sve dok traka nije uvrnuta cijelom svojom duljinom. Ponovite za sve štapiće.
- Položite štapiće u tepsiju te premažite suhe dijelove razmućenim jajetom. Pobrinite se da su štapići dovoljno međusobno udaljeni jer će tijekom pečenja narasti.
- Ako imate vremena, ostavite ih da miruju 30 minuta prije stavljanja u pećnicu.
- Pecite štapiće 8-10 min dok ne postanu hrskavi i ne poprime zlatnu boju.