Povratak
Burger s pestom i pečenim paprikama na talijanski način
15 - 30 min
Sastojci
-
5 ravnih žlica Sacla' pestoa od rajčica sušenih na suncu + malo za dekoraciju
-
4 malo punije žlice Develey majoneze
- 1/4 krupno naribanog krastavca
- 4 pune žlice kiselog vrhnja
- 500 g mljevene govedine
- 1 veliki češanj češnjaka, oguljen i zdrobljen
- Sol
- Crni papar
- 4 ciabatta peciva, prepolovljena i iznutra zapečena
- Šaka listova špinata
- 1/4 staklenke od 285g Sacla' Antipasti tri vrste pečenih paprika
Priprema
- Pomiješajte 1 žlicu Sacla' pestoa s majonezom.
- Upotrijebite papirnati ubrus te tapkanjem osušite naribani krastavac i onda ga umiješajte u kiselo vrhnje.
- U velikoj posudi pomiješajte govedinu, češnjak, začine i ostatak pestoa.
- Podijelite mješavinu u 4 dijela i oblikujte u burgere.
- Na jakoj vatri zagrijte tavu za prženje srednje veličine, otpornu na lijepljenje, ubacite burgere i smanjite vatru.
- Pržite oko 4 minute sa svake strane, odnosno sve dok burgeri ne budu gotovi i lijepe smeđe boje.
- Ocijedite višak masnoće na kuhinjskom ručniku.
- Raširite smjesu majoneze pestoa s rajčicama u razrezane ciabatte, zatim umetnite burger, listove špinata i 2 trake Sacla' zapečenih paprika.
- Završite jednom grudicom smjese krastavca i kiselog vrhnja.