Povratak

Penne tjestenina s pestom od patlidžana i organskih rajčica na sicilijanski način

30 - 45 min Srednje teško 2

Priprema

  • Skuhajte penne tjesteninu u velikoj posudi uzavrele, zasoljene vode.
  • Procijedite i sačuvajte oko 4 žlice vode od kuhanja.
  • Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi za prženje i pržite luk otprilike 5 minuta.
  • Prebacite luk na tanjur, u tavi dodajte preostale 3 žlice ulja.
  • Ubacite patlidžan i raširite po tavi.
  • Pržite 5 minuta, povremeno miješajući dok komadi ne postanu smeđu na rubovima, a tada dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
  • Pustite da se počnu stvarati mjehurići i para.
  • Nakon što je sva tekućina isparila, pospite malo soli preko patlidžana i pecite sljedeće 2 minute dok ne postanu mekani.
  • Vratite luk u tavu, zajedno s čilijem, Sacla' pestom, peršinom i tjesteninom.
  • Nježno promiješajte te dodajte malo vode od kuhanja kako bi se umak razrijedio.

Poslužite s mnogo ribanog parmezana.

Pregledajte ostale recepte