Povratak
Penne tjestenina s pestom od patlidžana i organskih rajčica na sicilijanski način
30 - 45 min
Sastojci
Priprema
- Skuhajte penne tjesteninu u velikoj posudi uzavrele, zasoljene vode.
- Procijedite i sačuvajte oko 4 žlice vode od kuhanja.
- Zagrijte 1 žlicu ulja u velikoj tavi za prženje i pržite luk otprilike 5 minuta.
- Prebacite luk na tanjur, u tavi dodajte preostale 3 žlice ulja.
- Ubacite patlidžan i raširite po tavi.
- Pržite 5 minuta, povremeno miješajući dok komadi ne postanu smeđu na rubovima, a tada dodajte malo vode od kuhanja tjestenine.
- Pustite da se počnu stvarati mjehurići i para.
- Nakon što je sva tekućina isparila, pospite malo soli preko patlidžana i pecite sljedeće 2 minute dok ne postanu mekani.
- Vratite luk u tavu, zajedno s čilijem, Sacla' pestom, peršinom i tjesteninom.
- Nježno promiješajte te dodajte malo vode od kuhanja kako bi se umak razrijedio.
Poslužite s mnogo ribanog parmezana.
Pregledajte ostale recepte
Spaghettoni s rakovima pečeni u foliji
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
4
Linguine tjestenina s pestom i rajčicama
4
Fusilli tjestenina s pestom i hrskavom pancetom