Povratak
Rigatoni tjestenina s brzim umakom od ribane tikvice
15 - 30 min
Sastojci
Priprema
- U velikoj posudi kipuće slane vode skuhajte rigatoni tjesteninu.
- Dok se tjestenina još kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi i pržite 10 minuta tikvice.
- Ubacite češnjak i čili.
- Miješajte preokrećući sastojke zajedno otprilike 2 minute.
- Smanjite temperaturu do kraja i umiješajte Sacla' pesto.
- Kada je tjestenina gotova, procijedite ju, ali sačuvajte malo vode od kuhanja.
- Ubacite vruću tjesteninu u mješavinu s tikvicama zajedno s par žlica vode od kuhanja.
Začinite solju i paprom te poslužite s mnogo ribanog parmezana.
Pregledajte ostale recepte
Bucatini tjestenina s jastogom i iskidanom mozzarellom
2
Paccheri tjestenina s kremom od bakalara, kremom od potočarke i raspadura sirom
Linguine tjestenina s umakom od zečetine, Castelluccio gulašem od leće i grgečom iz Trazimenskog jezera
Linguine tjestenina u umaku od sušenog bakalara zajedno s umakom od oraha i prženim kruhom