Povratak
4
Tjestenina penne sa sporo-pečenim rajčicama, češnjakom i čilijem na talijanski način
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
4
Rigatoni tjestenina s brzim umakom od ribane tikvice
4
Penne tjestenina s pestom, pancetom i parmezanom
Rigatoni tjestenina s brzim umakom od ribane tikvice
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/rigatoni-with-speedy-grated-courgette-sauce.jpg&w=508&h=286&zc=1)
15 - 30 min
Sastojci
Priprema
- U velikoj posudi kipuće slane vode skuhajte rigatoni tjesteninu.
- Dok se tjestenina još kuha, zagrijte ulje u velikoj tavi i pržite 10 minuta tikvice.
- Ubacite češnjak i čili.
- Miješajte preokrećući sastojke zajedno otprilike 2 minute.
- Smanjite temperaturu do kraja i umiješajte Sacla' pesto.
- Kada je tjestenina gotova, procijedite ju, ali sačuvajte malo vode od kuhanja.
- Ubacite vruću tjesteninu u mješavinu s tikvicama zajedno s par žlica vode od kuhanja.
Začinite solju i paprom te poslužite s mnogo ribanog parmezana.
Pregledajte ostale recepte
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/penne-with-italian-slow-baked.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/egg-strozzapreti-stewed-in-baked-pachino-cherry-tomatoes-tiny-lamb-meatballs-seasoned-with-thyme-taggiasche-olives-and-pecorino-di-fossa-cheese.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/rigatoni-with-speedy-grated-courgette-sauce.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/penne-with-pesto-pancetta-a-parmesan.jpg&w=400&h=250&zc=1)