Povratak

Fusilli tjestenina s tunom, maslinama i dimljenim češnjakom

30 - 45 min Srednje teško 4

Priprema

  • Zagrijte 2 žlice ulja u tavi i zapržite čili i origano na jakoj vatri (1 minutu).
  • Dodajte inćune i na smanjenoj vatri žlicom zgnječite sve sastojke zajedno.
  • Pecite 2 minute.
  • Umiješajte Sacla' umak i pecite dodatne 2 minute prije nego umiješate tunu i kapare.
  • Ostavite na vatri sljedećih 5 minuta, često miješajući, te začinite.
  • Za to vrijeme skuhajte fusilli tjesteninu u velikoj posudi uzavrele, slane vode.
  • Procijedite tjesteninu i prebacite ju na topao tanjur ili posudu za serviranje.
  • Prelijte ostatkom ulja.

Žlicom nanesite umak i razbacajte masline i kapare.

Pregledajte ostale recepte