Povratak
Fusilli tjestenina s tunom, maslinama i dimljenim češnjakom
30 - 45 min
Sastojci
-
Gaea ekstra djevičansko maslinovo ulje
- Sušene čili papričice, očišćene od sjemenki
- Sušeni origano
- Nasjeckani filei inćuna
-
Sacla' umak od cijelih cherry rajčica i bosiljka
- Tuna iz konzerve
- Oprani i osušeni kapari
-
De Cecco Fusilli tjestenina
- Šaka Sacla' crnih maslina
- nasjeckano lišće ravnog peršina
- Sol
Priprema
- Zagrijte 2 žlice ulja u tavi i zapržite čili i origano na jakoj vatri (1 minutu).
- Dodajte inćune i na smanjenoj vatri žlicom zgnječite sve sastojke zajedno.
- Pecite 2 minute.
- Umiješajte Sacla' umak i pecite dodatne 2 minute prije nego umiješate tunu i kapare.
- Ostavite na vatri sljedećih 5 minuta, često miješajući, te začinite.
- Za to vrijeme skuhajte fusilli tjesteninu u velikoj posudi uzavrele, slane vode.
- Procijedite tjesteninu i prebacite ju na topao tanjur ili posudu za serviranje.
- Prelijte ostatkom ulja.
Žlicom nanesite umak i razbacajte masline i kapare.