Povratak
Linguine tjestenina sa školjkama i botargom
Sastojci
Priprema
- Zapržite češnjak u tavi, dodajte prethodno očišćene školjke i grančicu peršina.
- Deglazirajte bijelim vinom, pokrijte i nastavite kuhati na slaboj vatri dok se sve školjke ne otvore.
- Procijedite tekućinu od kuhanja i ostavite po strani.
- Skuhajte linguine u mnogo slane vode.
- Procijedite tjesteninu i umiješajte u tekućinu od kuhanja školjki.
- Dodajte sjeckani peršin, češnjak i bosiljak, napola otvorene školjke i s nekoliko kratkih poteza iznad posude prelijte manjom količinom maslinova ulja.
- Prije serviranja pospite naribanom botargom.
Pregledajte ostale recepte
4
Pasta od prženih rajčica i slanine (Karen Barnes)
4
Tagliatelle tjestenina s pestom, piletinom i šparogama
4
Fusilli tjestenina s pestom i hrskavom pancetom
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom