Povratak
Linguine tjestenina sa školjkama i botargom
Sastojci
Priprema
- Zapržite češnjak u tavi, dodajte prethodno očišćene školjke i grančicu peršina.
- Deglazirajte bijelim vinom, pokrijte i nastavite kuhati na slaboj vatri dok se sve školjke ne otvore.
- Procijedite tekućinu od kuhanja i ostavite po strani.
- Skuhajte linguine u mnogo slane vode.
- Procijedite tjesteninu i umiješajte u tekućinu od kuhanja školjki.
- Dodajte sjeckani peršin, češnjak i bosiljak, napola otvorene školjke i s nekoliko kratkih poteza iznad posude prelijte manjom količinom maslinova ulja.
- Prije serviranja pospite naribanom botargom.
Pregledajte ostale recepte
Mezze Maniche Rigate tjestenina u juhi od Jonske morske ribe s morskim ježincem i emulzijom od algi
4
Brzinska tjestenina s pestom
Orecchiette tjestenina s listovima repe, hrskavom svinjetinom guanciale, sirovim školjkama, prženim češnjakom i Formaggio di Fossa sirom
4
Mesne okruglice s umakom od cijelih cherry rajčica i bosiljka