Povratak

Mezze Maniche Rigate tjestenina u juhi od Jonske morske ribe s morskim ježincem i emulzijom od algi

90 - 120 min Napredno

Priprema

  • Škampima uklonite ljušturu i niti te ih odložite u posudu i ostavite po strani.
  • Cipal i skušu očistite od kostiju i izrežite u oblik dijamanta te ih dodajte škampima.
  • Očistite lignju, izrežite ju na julienne trake i pridružite drugim ribama. Pustite da se sve zajedno marinira s 2 kapi limete, malo ulja i neoguljenim češnjakom.
  • Držite u hladnjaku.
  • Pripremite riblju juhu s ribljim kostima i ostalim sastojcima.
  • Procijedite, dodajte sol i pustite da uzavre.
  • Manjom pjenjačom napravite emulziju mesa morskog ježinca, malo ulja i prstohvata sušenih algi.
  • U ribljoj juhi skuhajte tjesteninu al dente i procijedite.

Pomiješajte tjesteninu s mariniranom ribom.
Završite jelo dodavanjem emulzije morskog ježinca, pospite začinskim biljem i poslužite ukrašeno jestivim cvijećem.

Pregledajte ostale recepte