Povratak
Mezze Maniche Rigate tjestenina u juhi od Jonske morske ribe s morskim ježincem i emulzijom od algi
90 - 120 min
Sastojci
-
280g De Cecco Mezze Maniche Rigate tjestenine
- 4 galipoljska škampa
- 1 skuša
- 1 cipal
- 1 lignja
- 20 morskih ježinaca (meso)
- 1 mješavina začinskog bilja (vlasac, bosiljak, kopar, ružmarin)
- 1 neoguljen češanj češnjaka
- 1 limeta
- 1 prstohvat sušene morske trave
- sol, ekstra djevičansko maslinovo ulje, Creole papar, jestivo cvijeće
- 1 svježi mladi luk
- 1 stabljika celera
- 1 grančica peršina
- 2 rajčice
- riblje kosti
Priprema
- Škampima uklonite ljušturu i niti te ih odložite u posudu i ostavite po strani.
- Cipal i skušu očistite od kostiju i izrežite u oblik dijamanta te ih dodajte škampima.
- Očistite lignju, izrežite ju na julienne trake i pridružite drugim ribama. Pustite da se sve zajedno marinira s 2 kapi limete, malo ulja i neoguljenim češnjakom.
- Držite u hladnjaku.
- Pripremite riblju juhu s ribljim kostima i ostalim sastojcima.
- Procijedite, dodajte sol i pustite da uzavre.
- Manjom pjenjačom napravite emulziju mesa morskog ježinca, malo ulja i prstohvata sušenih algi.
- U ribljoj juhi skuhajte tjesteninu al dente i procijedite.
Pomiješajte tjesteninu s mariniranom ribom.
Završite jelo dodavanjem emulzije morskog ježinca, pospite začinskim biljem i poslužite ukrašeno jestivim cvijećem.
Pregledajte ostale recepte
Orecchiette tjestenina s listovima repe, hrskavom svinjetinom guanciale, sirovim školjkama, prženim češnjakom i Formaggio di Fossa sirom
4
Mesne okruglice s umakom od cijelih cherry rajčica i bosiljka
4
Fusilli tjestenina s tunom, maslinama i dimljenim češnjakom
Špagete s jastogom, kremom od brokula i pjenom od slanine