Povratak

Candele tjestenina i morski ragu

90 - 120 min Srednje teško 4

Priprema

  • Propirjajte na jakoj vatri češnjak bez jezgre, koristeći pola količine maslinova ulja.
  • Nakon toga uklonite luk, u tavu ulijte riblji temeljac i smanjite vatru.
  • U slabo zasoljenoj vodi napola skuhajte candele te dovršite kuhanje u reduciranom temeljcu, dodajući tekućine po potrebi.
  • Pobrinite se da je candele tjestenina kuhana al dente.
  • Otvorite školjke i zagrijavajte, pazeći da ih ne prekuhate.
  • Dodajte riblje filee (koje ste prethodno izrezali), hobotnicu i prokuhane školjke u gustu riblju juhu.
  • Skuhajte ribu zajedno s tjesteninom kako bi se okusi proželi.
  • Nemojte prekuhati ribu da ne postane pretvrda.
  • Na kraju dodajte malo mljevenog češnjaka, peršina, soli i papra.

SERVIRANJE

  • Rasporedite candele tjesteninu na tanjure za večeru i položite ribu i školjke na vrh, ukrašavajući biljem i cvjetnim laticama.
  • ​​Naposljetku začinite s nekoliko kapi sirovog ekstra djevičanskog maslinova ulja i poslužite.

Pregledajte ostale recepte