Povratak
Candele tjestenina i morski ragu
90 - 120 min
Sastojci
-
200 g De Cecco Candele (131) tjestenine
- 2 škampa
- 2 crvene kozice
- 1 cepolida
- 50 g bodeljki
- 200 g ribe kokot
- 40 g hobotnice
- 150 g dagnji
- 150 g srčanki
- 150 g morskih puževa
- 200 g cipla
- 400 g ribljeg temeljca
- 1 češanj češnjaka
- 10 g peršina
-
30 g Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
- krasuljica, mažuran, metvica, kopar i jestivo cvijeće
Priprema
- Propirjajte na jakoj vatri češnjak bez jezgre, koristeći pola količine maslinova ulja.
- Nakon toga uklonite luk, u tavu ulijte riblji temeljac i smanjite vatru.
- U slabo zasoljenoj vodi napola skuhajte candele te dovršite kuhanje u reduciranom temeljcu, dodajući tekućine po potrebi.
- Pobrinite se da je candele tjestenina kuhana al dente.
- Otvorite školjke i zagrijavajte, pazeći da ih ne prekuhate.
- Dodajte riblje filee (koje ste prethodno izrezali), hobotnicu i prokuhane školjke u gustu riblju juhu.
- Skuhajte ribu zajedno s tjesteninom kako bi se okusi proželi.
- Nemojte prekuhati ribu da ne postane pretvrda.
- Na kraju dodajte malo mljevenog češnjaka, peršina, soli i papra.
SERVIRANJE
- Rasporedite candele tjesteninu na tanjure za večeru i položite ribu i školjke na vrh, ukrašavajući biljem i cvjetnim laticama.
- Naposljetku začinite s nekoliko kapi sirovog ekstra djevičanskog maslinova ulja i poslužite.
Pregledajte ostale recepte
2
Penne tjestenina s pestom od patlidžana i organskih rajčica na sicilijanski način
4
Rigatoni tjestenina s brzim umakom od ribane tikvice
2
Paccheri tjestenina s kremom od bakalara, kremom od potočarke i raspadura sirom
Linguine tjestenina s umakom od zečetine, Castelluccio gulašem od leće i grgečom iz Trazimenskog jezera