Povratak

Špagete s jastogom, kremom od brokula i pjenom od slanine

Srednje teško

Priprema

  • Izrežite brokule na sitnije komade, blanširajte ih u kipućoj vodi, a zatim prepržite u tavi na jakoj vatri i malo ulja zajedno s inćunima i češnjakom. Izdvojite malo brokule za dekoraciju.
  • Dodajte sol i papar i dovršite kuhanje dodavanjem povrtnog temeljca.
  • Nakon toga izmiksajte i propustite dobivenu kremu kroz sitno cjedilo.​

​​

  • Izrežite slaninu u male komade, dodajte vodu, pustite da dosegne temperaturu od 80°C, a zatim dozvolite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike 3h; tako ćete dobiti temeljac.
  • Filtrirajte mješavinu i dodajte soju lecitin (4g lecitina po litri smjese).

 

  • Skuhajte špagete u mnogo slane vode.
  • Nakon što ih procijedite, umiješajte kremu od brokule te dodajte malo ekstra djevičanskog maslinova ulja i parmezana.
  • U međuvremenu skuhajte jastoge u vodi u koju ste dodali žličicu limunova soka ili octa, prerežite ih napola i položite na tanjure.
  • Servirajte ih uz špagete i pospite ostatkom prženih brokula.
  • Prelijte maslinovim uljem, paprom i pjenom od slanine.

Pregledajte ostale recepte