Povratak
Špagete s jastogom, kremom od brokula i pjenom od slanine
Sastojci
Priprema
- Izrežite brokule na sitnije komade, blanširajte ih u kipućoj vodi, a zatim prepržite u tavi na jakoj vatri i malo ulja zajedno s inćunima i češnjakom. Izdvojite malo brokule za dekoraciju.
- Dodajte sol i papar i dovršite kuhanje dodavanjem povrtnog temeljca.
- Nakon toga izmiksajte i propustite dobivenu kremu kroz sitno cjedilo.
- Izrežite slaninu u male komade, dodajte vodu, pustite da dosegne temperaturu od 80°C, a zatim dozvolite da odstoji na sobnoj temperaturi otprilike 3h; tako ćete dobiti temeljac.
- Filtrirajte mješavinu i dodajte soju lecitin (4g lecitina po litri smjese).
- Skuhajte špagete u mnogo slane vode.
- Nakon što ih procijedite, umiješajte kremu od brokule te dodajte malo ekstra djevičanskog maslinova ulja i parmezana.
- U međuvremenu skuhajte jastoge u vodi u koju ste dodali žličicu limunova soka ili octa, prerežite ih napola i položite na tanjure.
- Servirajte ih uz špagete i pospite ostatkom prženih brokula.
- Prelijte maslinovim uljem, paprom i pjenom od slanine.