Povratak

Linguine tjestenina u umaku od sušenog bakalara zajedno s umakom od oraha i prženim kruhom

90 - 120 min Srednje teško

Priprema

  • Za baccalà umak uklonite kožu i kosti s filea sušenog bakalara.
  • Celer, mrkvu, luk, čili paprike, poriluk i inćune kratko popirjajte na maslinovu ulju na jakoj vatri zajedno s kožom i kostima bakalara te češnjakom.
  • Dinstajte 40 minuta na vatri srednje jačine, pazeći da se umak ne lijepi na dno posude.
  • Pustite da se ohladi, a zatim dobro izmiksajte u blenderu.
  • Prebacite dobiveni pire natrag u posudu za umak na umjerenu vatru te dodajte file bakalara, narezan na kockice.
  • Nastavite kuhati dok se smjesa ne poveže.
  • Za umak od oraha usitnite orahe u blenderu zajedno s natopljenim i izgnječenim kruhom. Dodajte pola češnja češnjaka i malo svježe mljevene paprike.
  • Razrijedite smjesu ekstra djevičanskim maslinovim uljem, dodajući ga postepeno dok smjesa ne postigne teksturu kremastog umaka.
  • Završite pripremu nasjeckanim peršinom.
  • Smrvljeni kruh ispržite u tavi na tankom sloju ulja i pospite solju.
  • Na samom kraju skuhajte tjesteninu al dente, prebacite u tavu i pomiješajte s puno baccalà umaka i 5 žlica umaka od oraha i sjeckanog peršina.

Poslužite s komadićima prženog kruha

 

Pregledajte ostale recepte