Povratak

Linguine tjestenina s pestom i škampima

15 - 30 min Srednje teško 4

Priprema

  • U velikoj posudi uzavrele slane vode skuhajte linguine tjesteninu al dente.
  • Dok se ona kuha, lagano popržite češnjak u pola maslinova ulja.
  • Dodajte škampe, pola nasjeckanog peršina i malo bijelog vina u tavu. Začinite većom količinom crnog papra.
  • Pustite da se prži dodatne 2 minute.
  • Žlicom stavite sadržaj cijele staklenke Sacla' pestoa u veliku posudu za posluživanje, dodajte koru limuna i ulijte ostatak maslinova ulja.
  • Procijedite tjesteninu i ubacite u posudu, miješajući sve sastojke zajedno.
  • Naposljetku, ubacite i smjesu sa škampima u posudu i dobro izmiješajte.

Poškropite limunovim sokom i pospite preostalim peršinom.

Pregledajte ostale recepte