Povratak
Rotelle tjestenina s cvjetovima tikvice i malom lignjom
90 - 120 min
Sastojci
-
360g De Cecco Rotelle (54) tjestenine
- 2 tikvice
- 8 cvjetova tikvice
- 1 češanj češnjaka
- 50g pecorino sira
- 200g male lignje
- 4 kantabrijska inćuna
- 1 kriška kruha
- 4 nesoljenih kapara
- 2 inćuna
- 250g šljivar rajčice
- 3 češnja češnjaka, svježi bosiljak
-
2 žlice Billington nerafiniranog zlatnog šećera
-
bijeli papar, ekstra djevičansko maslinovo ulje, maldonska morska sol, ulje s aromom čili paprike, koncentrat rajčice, svježi origano, sol
Priprema
- Propirjajte kruh na jakoj vatri s malo maslinova ulja, kaparima, 2 inćuna i koncentratom rajčice, prethodno razrijeđenim s malo vruće vode.
- Sušite 2 do 3 sata u pećnici na 80°C, a zatim izmiješajte i zapecite na tavi s malo ulja.
- Operite rajčice, stavite ih u tepsiju zajedno s uljem, solju, paprom, šećerom, bosiljkom i češnjakom te pecite 15 minuta na 180°C.
- Ogulite ih, zdrobite vilicom i začinite maslinovim uljem, solju i listovima svježeg origana.
- U tavi na dvije žlice ulja lagano prodinstajte nasjeckani luk, dodajte tikvice izrezane na ploške i dinstajte s malo temeljca na jakoj vatri.
- Dodajte sol, promiješajte, lupajte s malo ulja te održavajte toplim.
- Odstranite tučkove s cvjetova tikvice te ih lagano isperite.
- Kuhajte rotelle u puno kipuće posoljene vode do posljednje minute vremena potrebnog za kuhanje. Dok se ona kuha, stavite neoguljeni češnjak i kantabrijske inćune u tavu na malo ulja.
- Uklonite češnjak prije nego posmeđi i završite kuhanje tjestenine u toj tavi, dodajući malo vode u kojoj se prethodno kuhala.
- Promiješajte s razlomljenim cvjetovima tikvice, uljem s okusom čili paprike i malo naribanog pecorino sira.
- U odvojenoj tavi brzo ispecite lignju na jakoj vatri s malo čili ulja.
SERVIRANJE
-
Stavite tanak sloj kreme od tikvica na dno tanjura, rasporedite rotelle tjesteninu i cvjetove tikvice te prekrijte s malo zdrobljenih malih rajčica i malom lignjom začinjenom maldonskom solju. Na kraju pospite komadićima začinjenog kruha.