Povratak

Janjeći odresci pečeni u tavi i brzi pire od bijelog graha

60 - 90 min Srednje teško 1

Priprema

  • U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za pesto maslac dok se ne dobije jednolika smjesa.
  • Žlicom nanesite smjesu na masni papir u oblik kobasice.
  • Stavite na hlađenje u hladnjak dok smjesa ne otvrdne (otprilike 30 minuta), a zatim zarolajte u pravilniju kobasicu.
  • Nastavite hladiti koliko smatrate potrebnim.
  • U manju posudu za umak stavite grah, ulje, kocku temeljca i uzavrelu vodu te zagrijavajte na srednjoj vatri.
  • Maknite s vatre i izmiksajte u glatki pire.
  • Umiješajte Sacla' pesto i ostavite sa strane.
  • Poškropite odreske uljem.
  • Zagrijte grill tavu na jakoj vatri.
  • Pecite odreske 2-3 minute sa svake strane, ovisno o debljini, dok ne poprime smeđu boju izvana i ne budu pečeni po vašem ukusu.

Poslužite odreske na pireu od bijelog graha i prekrijte pesto maslacem.

Pregledajte ostale recepte