Povratak
Janjeći odresci pečeni u tavi i brzi pire od bijelog graha
60 - 90 min
Sastojci
- 50 g smekšanog maslaca
-
25 g Sacla' traka rajčica sušenih na suncu, tanko nasjeckanih
-
1 žlica Sacla' Classic pesto od bosiljka
- 1 puna žlica nasjeckanih listova bosiljka
- 2 x 400 g bijelog graha, ocijeđenog i ispranog
-
1 žlica Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 kocka povrtnog temeljca
- 100 ml kipuće vode
-
1 žlica Sacla' Classic pesto od bosiljka
- Gaea ekstra djevičansko maslinovo ulje za škropljenje
-
4 Kepak janjeće noge
Priprema
- U manjoj posudi pomiješajte sve sastojke za pesto maslac dok se ne dobije jednolika smjesa.
- Žlicom nanesite smjesu na masni papir u oblik kobasice.
- Stavite na hlađenje u hladnjak dok smjesa ne otvrdne (otprilike 30 minuta), a zatim zarolajte u pravilniju kobasicu.
- Nastavite hladiti koliko smatrate potrebnim.
- U manju posudu za umak stavite grah, ulje, kocku temeljca i uzavrelu vodu te zagrijavajte na srednjoj vatri.
- Maknite s vatre i izmiksajte u glatki pire.
- Umiješajte Sacla' pesto i ostavite sa strane.
- Poškropite odreske uljem.
- Zagrijte grill tavu na jakoj vatri.
- Pecite odreske 2-3 minute sa svake strane, ovisno o debljini, dok ne poprime smeđu boju izvana i ne budu pečeni po vašem ukusu.
Poslužite odreske na pireu od bijelog graha i prekrijte pesto maslacem.