Povratak
Tekone sushi s mariniranom tunom
15 - 30 min
Sastojci
- 0.2kg sashimi tune, izrezane na komade veličine zalogaja (otprilike pola centimetra)
- 4 šalice parene (polukuhane) riže
- 3 tanko narezana lista shisoa
- 1 žlica sjemenki sezama
-
2 žlice Blue Dragon rižina octa
-
2 žličice Billington nerafiniranog zlatnog šećera
- 1 žličica soli
-
3 žlice Blue Dragon mirina (rižina vina)
-
3 žlice Yamasa sojina umaka
- 2 žlice tanko nasiječene nori alge
Priprema
- Pomiješajte mirin i sojin umak u posudi srednje veličine.
- Marinirajte tunu u toj mješavini 15 minuta.
- U drugoj manjoj posudi pomiješajte ocat, šećer i sol.
- Stavite rižu u veliku posudu, prelijte octom i dobro promiješajte.
- Dodajte tunu, shiso i sezam te ponovno dobro promiješajte.
- Ulijte sojin umak pomiješan s mirinom i istucite kuhačom.
- Prebacite na 4 male posude i poslužite.
Po želji ukrasite nori algom.