Povratak

Fusilli tjestenina s kozicama i tikvicom

45 - 60 min Srednje teško

Priprema

  • Zapržite nasjeckani luk na malo ekstra djevičanskog maslinova ulja dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte glave kozica i pustite da dobiju malo boje.
  • Dodajte komad maslaca (otprilike veličine oraha), deglazirajte s malo brandyja i pustite da on ispari. Ulijte ribljeg temeljca, manju rajčicu i malo vrhnja.
  • Začinite solju i paprom, pustite da uzavre i zatim procijedite.
  • Zasolite kozice i skuhajte ih u umaku.
  • Naposljetku, izrežite tikvice, dodajte im sol, pržite na malo maslinova ulja s češnjem češnjaka i nastavite kuhanje dodavanjem temeljca.
  • Nakon što je skuhano, maknite s vatre.
  • Skuhajte fusilli tjesteninu (najbolje je to učiniti prije pripreme umaka).
  • Procijedite ju i dodajte umaku, umiješajte malo maslaca i malo sira. Zagrijte ohlađene tikvice, ponovno dodajte malo ribljeg temeljca i ribanog parmezana kako biste dobili bogatiji umak.
  • Servirajte tjesteninu, posložite tikvice i škampe, prelijte umakom i začinite prstohvatom papra.
  • Ukrasite cvjetovima tikvice.

Pregledajte ostale recepte