Povratak
Fusilli tjestenina s kozicama i tikvicom
45 - 60 min
Sastojci
Priprema
- Zapržite nasjeckani luk na malo ekstra djevičanskog maslinova ulja dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte glave kozica i pustite da dobiju malo boje.
- Dodajte komad maslaca (otprilike veličine oraha), deglazirajte s malo brandyja i pustite da on ispari. Ulijte ribljeg temeljca, manju rajčicu i malo vrhnja.
- Začinite solju i paprom, pustite da uzavre i zatim procijedite.
- Zasolite kozice i skuhajte ih u umaku.
- Naposljetku, izrežite tikvice, dodajte im sol, pržite na malo maslinova ulja s češnjem češnjaka i nastavite kuhanje dodavanjem temeljca.
- Nakon što je skuhano, maknite s vatre.
- Skuhajte fusilli tjesteninu (najbolje je to učiniti prije pripreme umaka).
- Procijedite ju i dodajte umaku, umiješajte malo maslaca i malo sira. Zagrijte ohlađene tikvice, ponovno dodajte malo ribljeg temeljca i ribanog parmezana kako biste dobili bogatiji umak.
- Servirajte tjesteninu, posložite tikvice i škampe, prelijte umakom i začinite prstohvatom papra.
- Ukrasite cvjetovima tikvice.
Pregledajte ostale recepte
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
Mezze Maniche Rigate tjestenina u juhi od Jonske morske ribe s morskim ježincem i emulzijom od algi
4
Rigatoni tjestenina s brzim umakom od ribane tikvice
Fettuccine tjestenina od jaja s brokulama, prženim pinjolima i slatkovodnim škampima