Povratak
Spaghettoni s rakovima pečeni u foliji
Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom
4
Fusilli tjestenina s tunom, maslinama i dimljenim češnjakom
2
Sacla' bolognese tjestenina
Fusilli tjestenina s kozicama i tikvicom
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/pr5481-004a3-fusilli-con-gamberetti-e-zucchine-chicco-cerea-min.jpg&w=508&h=286&zc=1)
45 - 60 min
Sastojci
Priprema
- Zapržite nasjeckani luk na malo ekstra djevičanskog maslinova ulja dok ne poprimi zlatnu boju, dodajte glave kozica i pustite da dobiju malo boje.
- Dodajte komad maslaca (otprilike veličine oraha), deglazirajte s malo brandyja i pustite da on ispari. Ulijte ribljeg temeljca, manju rajčicu i malo vrhnja.
- Začinite solju i paprom, pustite da uzavre i zatim procijedite.
- Zasolite kozice i skuhajte ih u umaku.
- Naposljetku, izrežite tikvice, dodajte im sol, pržite na malo maslinova ulja s češnjem češnjaka i nastavite kuhanje dodavanjem temeljca.
- Nakon što je skuhano, maknite s vatre.
- Skuhajte fusilli tjesteninu (najbolje je to učiniti prije pripreme umaka).
- Procijedite ju i dodajte umaku, umiješajte malo maslaca i malo sira. Zagrijte ohlađene tikvice, ponovno dodajte malo ribljeg temeljca i ribanog parmezana kako biste dobili bogatiji umak.
- Servirajte tjesteninu, posložite tikvice i škampe, prelijte umakom i začinite prstohvatom papra.
- Ukrasite cvjetovima tikvice.
Pregledajte ostale recepte
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/spaghettoni-with-crustaceans-baked-in-foil.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/egg-strozzapreti-stewed-in-baked-pachino-cherry-tomatoes-tiny-lamb-meatballs-seasoned-with-thyme-taggiasche-olives-and-pecorino-di-fossa-cheese.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/fusilli-with-tuna-olives-and-smoked-garlic.jpg&w=400&h=250&zc=1)
![](https://salvia.hr/lib/plugins/thumb.php?src=https://salvia.hr/upload_data/site_photos/saclas-bolognese.jpg&w=400&h=250&zc=1)