Povratak
File odrezak s koricom od pestoa i pinjola te karameliziranim lukom
30 - 45 min
Sastojci
-
1 žlica Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 komad maslaca (veličine oraha ili malo više)
- 1 veliki crveni luk, tanko rezan
-
1 žlica Monari Federzoni balzamičnog octa
- 2 žlice prženih pinjola
- 2 žlice Leimer krušnih mrvica
- 1 žlica svježe naribanog parmezana
-
1 žlica Sacla' Classic pesto od bosiljka
- 1 žlica sitno nasjeckanog svježeg peršina
- Sol
- Crni papar
- Gaea ekstra djevičansko maslinovo ulje za škropljenje
- 2 file odreska
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C / 425 °F / jačinu 7 na plinskoj pećnici.
- Najprije pripremite karamelizirani luk.
- U posudi za umak s debelim dnom zagrijte ulje i maslac na srednjoj vatri.
- Dodajte luk i pirjajte 15-20min, povremeno miješajući, dok luk ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
- Ulijte ocat i pustite da krčka 5 minuta, dok se smjesa ne zgusne i ne postane nalik ljepljivoj glazuri.
- Ostavite po strani i održavajte toplim.
- U manjoj posudi pomiješajte pinjole, krušne mrvice, parmezan, Sacla' pesto i peršin te začinite.
- Zagrijte tavu za prženje na vatri srednje jačine.
- Istrljajte odreske uljem.
- Kada se tava jako zagrije, ubacite odreske i pecite ih bez micanja, jednu minutu sa svake strane, kako bi obje strane dobile smeđu koricu.
- Izvadite iz tave i prebacite u tepsiju.
- Stavite hrpicu mješavine za koricu (pinjoli, krušne mrvice, itd.) na svaki odrezak i pecite u pećnici 3-4 minute za slabo pečen, a 4-5 minuta za srednje pečen odrezak.
- Pustite da odstoji nekoliko minuta prije serviranja zajedno s karameliziranim lukom.