Povratak

File odrezak s koricom od pestoa i pinjola te karameliziranim lukom

30 - 45 min Srednje teško 2

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 220°C / 425 °F / jačinu 7 na plinskoj pećnici.
  • Najprije pripremite karamelizirani luk.
  • U posudi za umak s debelim dnom zagrijte ulje i maslac na srednjoj vatri.
  • Dodajte luk i pirjajte 15-20min, povremeno miješajući, dok luk ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
  • Ulijte ocat i pustite da krčka 5 minuta, dok se smjesa ne zgusne i ne postane nalik ljepljivoj glazuri.
  • Ostavite po strani i održavajte toplim.
  • U manjoj posudi pomiješajte pinjole, krušne mrvice, parmezan, Sacla' pesto i peršin te začinite.
  • Zagrijte tavu za prženje na vatri srednje jačine.
  • Istrljajte odreske uljem.
  • Kada se tava jako zagrije, ubacite odreske i pecite ih bez micanja, jednu minutu sa svake strane, kako bi obje strane dobile smeđu koricu.
  • Izvadite iz tave i prebacite u tepsiju.
  • Stavite hrpicu mješavine za koricu (pinjoli, krušne mrvice, itd.) na svaki odrezak i pecite u pećnici 3-4 minute za slabo pečen, a 4-5 minuta za srednje pečen odrezak.
  • Pustite da odstoji nekoliko minuta prije serviranja zajedno s karameliziranim lukom.

Pregledajte ostale recepte