Povratak
Bakalar pržen u pećnici s koricom od pestoa
30 - 45 min
Sastojci
-
1 žlica Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 450 g bakalara, očišćenog od kože i podijeljenog u 4 filea
- morska sol
- crni papar
-
4 žlice Sacla' pestoa od organskih rajčica
- 75 g Leimer krušnih mrvica
- ribana korica (tanki, gornji sloj kore) 1 limuna
- 3 žlice nasjeckanog začinskog bilja: kopra, krasuljice i peršina
- Listovi zelene salate
-
1 žlica Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
-
1 žlica Sacla' pesta od rajčice
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici i četkicom namastite podlogu za pečenje ili tepsiju.
- Položite bakalar na nju i začinite prije nego sve komade premažete Sacla' pestom.
- Pomiješajte krušne mrvice, koru limuna, začinsko bilje i preostali pesto u posudi.
- Stavite obilne količine te mješavine na ribu.
- Pecite u pećnici 15-20 minuta, odnosno koliko je potrebno da se riba u potpunosti ispeče.
Pomiješajte sastojke za dressing i prelijte preko listova salate, a zatim gore položite ribu.