Povratak

Fettuce tjestenina s uljem, češnjakom, priljepcima i morskim rajčicama

90 - 120 min Srednje teško 2

Priprema

  • Za kremu od češnjaka ogulite 25g češnjaka, uklonite jezgru i blanširajte ga triput u kipućoj vodi, mijenjajući vodu svaki put.
  • Procijedite i ponovno zakuhajte s 40g temeljca bijele ribe i 60g ljutike nasjeckane na brunoise način.
  • Dobro skuhajte i zatim pomiješajte s 40g ekstra djevičanskog maslinova ulja.
  • Kako biste ih kandirali, cherry rajčice začinite maslinovim uljem, neoguljenim češnjakom, šećerom u prahu, solju i paprom.
  • Pecite jedan sat na 100°C.
  • Za umak od morskih rajčica prepolovite morske ježince i žličicom uklonite unutrašnje crvenkasto meso.
  • Odvojite meso priljepaka.
  • Školjke ostavite na 2 minute u vrućoj juhi, a onda procijedite.
  • Blanširajte morske rajčice 2 minute u malo slane vode, procijedite i kratko ih prodinstajte na ulju začinjenom ljutikom u malo povrtnog temeljca (kako bi se uklonio gorak okus).
  • Zatim izmiksajte kandirane cherry rajčice i priljepke u smjesi vode preostale od kuhanja školjaka i vode u kojoj su stajale školjke morskih ježinaca.
  • Procijedite i sve pasterizirajte na pari.
  • Nakon što se smjesa potpuno ohladila, dodajte par kapi limunova soka, sol te čili paprike do zadovoljavajućeg okusa.
  • Za kruh izmiksajte meki dio kruha s mladim lukom i peršinom te držite u hladnjaku.
  • Skuhajte fettucce u slanoj vodi, procijedite dok je još al dente i začinite bez ulja u tavi zajedno s umakom od morskih rajčica.

SERVIRANJE

  • U zdjelice za juhu ulijte kremu od češnjaka, rasporedite fettucce tjesteninu, smjesu usitnjenog kruha i peršina te prekrijte mesom morskog ježinca i priljepaka.
 
 

Pregledajte ostale recepte