Povratak
Fettuce tjestenina s uljem, češnjakom, priljepcima i morskim rajčicama
90 - 120 min
Sastojci
-
240 g De Cecco Fettuccine tjestenine
- 25 g češnjaka
- 100 g ljutike
- 200 g temeljca od bijele ribe
-
80 g Gaea ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 40 g morskih rajčica
- 4 morska ježinca
- 100 g priljepaka
- 100 g povrtnog temeljca
- čili paprika
- 20 cherry rajčica
- 2 češnja češnjaka
- sol, papar
-
Billington nerafinirani zlatni šećer u prahu
- 60 g krušnih mrvica bijelog kruha bez korice
- 20 g mladog luka
- 50 g peršinova lista
Priprema
- Za kremu od češnjaka ogulite 25g češnjaka, uklonite jezgru i blanširajte ga triput u kipućoj vodi, mijenjajući vodu svaki put.
- Procijedite i ponovno zakuhajte s 40g temeljca bijele ribe i 60g ljutike nasjeckane na brunoise način.
- Dobro skuhajte i zatim pomiješajte s 40g ekstra djevičanskog maslinova ulja.
- Kako biste ih kandirali, cherry rajčice začinite maslinovim uljem, neoguljenim češnjakom, šećerom u prahu, solju i paprom.
- Pecite jedan sat na 100°C.
- Za umak od morskih rajčica prepolovite morske ježince i žličicom uklonite unutrašnje crvenkasto meso.
- Odvojite meso priljepaka.
- Školjke ostavite na 2 minute u vrućoj juhi, a onda procijedite.
- Blanširajte morske rajčice 2 minute u malo slane vode, procijedite i kratko ih prodinstajte na ulju začinjenom ljutikom u malo povrtnog temeljca (kako bi se uklonio gorak okus).
- Zatim izmiksajte kandirane cherry rajčice i priljepke u smjesi vode preostale od kuhanja školjaka i vode u kojoj su stajale školjke morskih ježinaca.
- Procijedite i sve pasterizirajte na pari.
- Nakon što se smjesa potpuno ohladila, dodajte par kapi limunova soka, sol te čili paprike do zadovoljavajućeg okusa.
- Za kruh izmiksajte meki dio kruha s mladim lukom i peršinom te držite u hladnjaku.
- Skuhajte fettucce u slanoj vodi, procijedite dok je još al dente i začinite bez ulja u tavi zajedno s umakom od morskih rajčica.
SERVIRANJE
- U zdjelice za juhu ulijte kremu od češnjaka, rasporedite fettucce tjesteninu, smjesu usitnjenog kruha i peršina te prekrijte mesom morskog ježinca i priljepaka.