Povratak
Spaghettoni s rakovima pečeni u foliji
90 - 120 min
Sastojci
Priprema
- Blanširajte jastoge i hlapove u kipućoj vodi 2 minute, prerežite ih napola i položite na podlogu za pečenje sa škampima, kozicama i jakobovim kapicama.
- Dodajte sol i papar, poškropite maslinovim uljem i pecite 3 minute na temperaturi od 180°C.
- Izvadite podlogu iz pećnice te ju deglazirajte bijelim vinom.
- Stavite rakove u foliju za pečenje i pripremite umak od tekućine koju ste dobili ispiranjem podloge za pečenje vinom (deglaziranjem).
- U posudi za umak na jakoj vatri na maslinovu ulju propirjajte češnjak, poškropite vodom u kojoj su se kuhali rakovi te vodu od dagnji i srčanki koje ste prethodno otvorili.
- Dodajte teleći temeljac i maskarpone sir te sol i papar.
- U međuvremenu skuhajte spaghettoni tjesteninu u mnogo posoljene vode i kada bude spremna (al dente), dobro ju procijedite i miješanjem dodajte u umak.
- Prebacite sve na foliju za pečenje i prekrijte dagnjama, srčankama i mljevenim aromatičnim biljem.
- Zamotajte foliju i stavite u pećnicu na 180°C 4-5 minuta.
SERVIRANJE
- Svaku porciju tjestenine s rakovima otkrijte tek na stolu kako bi se sačuvale sve arome i okusi.