Povratak

Spaghettoni s rakovima pečeni u foliji

90 - 120 min Srednje teško

Priprema

  • Blanširajte jastoge i hlapove u kipućoj vodi 2 minute, prerežite ih napola i položite na podlogu za pečenje sa škampima, kozicama i jakobovim kapicama.
  • Dodajte sol i papar, poškropite maslinovim uljem i pecite 3 minute na temperaturi od 180°C.
  • Izvadite podlogu iz pećnice te ju deglazirajte bijelim vinom.
  • Stavite rakove u foliju za pečenje i pripremite umak od tekućine koju ste dobili ispiranjem podloge za pečenje vinom (deglaziranjem).
  • U posudi za umak na jakoj vatri na maslinovu ulju propirjajte češnjak, poškropite vodom u kojoj su se kuhali rakovi te vodu od dagnji i srčanki koje ste prethodno otvorili.
  • Dodajte teleći temeljac i maskarpone sir te sol i papar.
  • U međuvremenu skuhajte spaghettoni tjesteninu u mnogo posoljene vode i kada bude spremna (al dente), dobro ju procijedite i miješanjem dodajte u umak.
  • Prebacite sve na foliju za pečenje i prekrijte dagnjama, srčankama i mljevenim aromatičnim biljem.
  • Zamotajte foliju i stavite u pećnicu na 180°C 4-5 minuta.

SERVIRANJE

  • Svaku porciju tjestenine s rakovima otkrijte tek na stolu kako bi se sačuvale sve arome i okusi.
 
 

Pregledajte ostale recepte