Povratak

Sacla' pesto kolač

90 - 120 min Srednje teško 10

Priprema

  • Trebat će vam okrugli kalup za kolače, otporan na lijepljenje i s odvojivim dnom, promjera 20cm. Namastite dno i obložite rub masnim papirom za pečenje.
  • Zagrijte pećnicu na 180°C / 350°F / jačinu 4 na plinskoj pećnici.
  • Promiksajte 50g bosiljka i maslinova ulja u procesoru hrane dok ne nastane glatki pire.
  • U posudi za miješanje pomiješajte šećer i koru limuna.
  • Dodajte jogurt, limunov sok, smjesu bosiljka i ulja, jaja, vaniliju i Sacla' pesto.
  • Dobro promiješajte drvenom kuhačom dok se sve ne poveže.
  • Prosijte brašno, prašak za pecivo i sol u smjesu te pomiješajte.
  • Žlicom smjesu prebacite u kalup za tortu (smjesa bi trebala napuniti kalup do pola) i zagladite površinu.
  • Pecite na srednjoj rešetki pećnice 45-50 minuta ili dok kolač ne naraste, a zabodeni drveni štapić ne izađe čist i suh iz tijesta.
  • Izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta da se ohladi, a zatim izbacite iz kalupa (uklonite i papir za pečenje) i dopustite da se ohladi do kraja na rešetki.
  • Ako je gornji dio kolača neravan, nožem s nazubljenim rubom dotjerajte površinu i preokrenite kako bi donja strana postala gornja.
  • Za glazuru istucite šećer u prahu s maslacem u samostojećem električnom mikseru s nastavkom s lopaticama (možete upotrijebiti i ručni električni mikser) na srednje-sporoj brzini, sve dok smjesa ne bude glatka i povezana.
  • Dodajte sav kremasti sir i miksajte dok se u potpunosti ne uklopi u smjesu.
  • Povećajte brzinu miksera na srednje-brzu. Nastavite miješati dok glazura ne postane lagana i prozračna (barem 5 minuta na toj brzini).

Glazuru od kremastog sira nanesite na hladni kolač žlicom ili uz pomoć slastičarske vrećice.

Pregledajte ostale recepte