Povratak

Torta s tamnom čokoladom

60 - 90 min Srednje teško 8

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 180°C / 160°C na pećnici s ventilatorom / jačinu 4 na plinskoj pećnici. Namastite i obložite dno i strane okruglog kalupa masnim papirom za pečenje.
  • U posudu za umak dodajte kipuću vodu, kakao, tamni muscovado šećer, maslac i Golden Caster šećer te dobro promiješajte. Pustite da uzavre i maknite s vatre.
  • Prosijte brašno i prašak za pecivo u veliku posudu. Dodajte smjesu s kakaom i dobro promiješajte. Dodajte ekstrakt vanilije i kave. Razbijte jaja i umutite u smjesu. Miješajte dobro dok se sve ne poveže.
  • Žlicom stavljajte smjesu u pripremljen kalup i pecite 50 minuta. Ostavite biskvit u kalupu na rešetki da se ohladi.
  • Za kremu zagrijavajte vodu i muscovado šećer sve dok tekućina ne uzavre. Dodajte čokoladu i miješajte dok se ne istopi.
  • Polako dodajite omekšani maslac i miješajte kako bi se do kraja istopio, a smjesa povezala. Trebate dobiti sjajnu kremu. Ostavite da se ohladi.
  • Nakon što se biskvit ohladi, izvadite ga iz kalupa i oprezno prerežite napola.
  • Kremu nanesite između slojeva biskvita te na gornju stranu torte. Pri zadnjem nanošenju kreme poslužite se širokim nožem za zaglađivanje.

Pregledajte ostale recepte