Povratak

Rolice s lososom i krastavcima

45 - 60 min Srednje teško 2

Priprema

  • Pripremite sushi rižu prema uputstvima na pakiranju i začinite s rižinim octom i šećerom.
  • Ravnomjerno rasporedite rižu na ploči i ostavite da odstoji dok se ne ohladi.
  • Položite bambusovu podlogu na radnu površinu i na podlogu položite list sushi nori, svijetlom stranom prema dolje.
  • Rižu stavite po sredini sushi noria i rasporedite po cijelom listu.
  • Ostavite prazan rub dužine  1.5 cm kako bi mogli zamotati list.
  • Rasporedite pola sastojaka za punjenje horizontalno po dužini po sredini lista.
  • Zarolajte bambusovu podlogu kako bi se riža zalijepila i spojila.
  • Nježno stisnite zarolan sushi prije nego što maknete podlogu.
  • Prazan rub namočite s malo vode kako bi se sushi zalijepio i spojio.
  • Narežite sushi s mokrim nožem na 6-8 komada.
  • Ponovite korake za drugu rolicu.

Poslužite sa Wasabi pastom, Japanskim soja umakom i Sushi đumbirom

Pregledajte ostale recepte