Povratak
Rolice s lososom i krastavcima
45 - 60 min
Sastojci
-
125 g Blue Dragon sushi riže
-
1 žlica Blue Dragon rižinog octa s 1 žlicom šećera
-
1 Blue Dragon podloga od bambusa
-
2 lista Blue Dragon sushi nori algi
- 100 g dimljenog lososa - narezan na trake
- 15 cm dug krastavac - narezan na jednake dijelove
-
Blue Dragon wasabi pasta
-
Yamasa japanski soja umak
- Blue Dragon sushi đumbir
Priprema
- Pripremite sushi rižu prema uputstvima na pakiranju i začinite s rižinim octom i šećerom.
- Ravnomjerno rasporedite rižu na ploči i ostavite da odstoji dok se ne ohladi.
- Položite bambusovu podlogu na radnu površinu i na podlogu položite list sushi nori, svijetlom stranom prema dolje.
- Rižu stavite po sredini sushi noria i rasporedite po cijelom listu.
- Ostavite prazan rub dužine 1.5 cm kako bi mogli zamotati list.
- Rasporedite pola sastojaka za punjenje horizontalno po dužini po sredini lista.
- Zarolajte bambusovu podlogu kako bi se riža zalijepila i spojila.
- Nježno stisnite zarolan sushi prije nego što maknete podlogu.
- Prazan rub namočite s malo vode kako bi se sushi zalijepio i spojio.
- Narežite sushi s mokrim nožem na 6-8 komada.
- Ponovite korake za drugu rolicu.
Poslužite sa Wasabi pastom, Japanskim soja umakom i Sushi đumbirom