Povratak
Slani riblji kolač od lososa i pesta
60 - 90 min
Sastojci
Priprema
- Ubacite krumpire u posudu napunjenu kipućom vodom i kuhajte 4 minute.
- Položite komad lososa na kvadrat folije, lagano začinite i zamotajte.
- Smjestite tako pripremljen losos u metalno cjedilo, a cjedilo nad posudu u kojoj se kuhaju krumpiri.
- Kuhajte sljedećih 8 minuta.
- Izvadite losos iz folije, uklonite sav nastali višak tekućine i vilicom lagano raskidajte meso ribe.
- Procijedite krumpire i zatim izgnječite u pire.
- Umiješajte losos i 3 žlice Sacla' pestoa.
- Nabrašnite ruke te smjesu oblikujte u 4 medaljona jednake veličine.
- Umočite u razmućeno jaje, a zatim u krušne mrvice.
- Zagrijte suncokretovo ulje u velikoj tavi za prženje, otpornoj na lijepljenje.
- Pržite riblje kolače 4 minute sa svake strane, oprezno ih okrećući.
- Umiješajte preostali pesto u majonezu te poslužite uz salatu i komad limuna.