Povratak

Slani riblji kolač od lososa i pesta

60 - 90 min Srednje teško 4

Priprema

  • Ubacite krumpire u posudu napunjenu kipućom vodom i kuhajte 4 minute.
  • Položite komad lososa na kvadrat folije, lagano začinite i zamotajte.
  • Smjestite tako pripremljen losos u metalno cjedilo, a cjedilo nad posudu u kojoj se kuhaju krumpiri.
  • Kuhajte sljedećih 8 minuta.
  • Izvadite losos iz folije, uklonite sav nastali višak tekućine i vilicom lagano raskidajte meso ribe.
  • Procijedite krumpire i zatim izgnječite u pire.
  • Umiješajte losos i 3 žlice Sacla' pestoa.
  • Nabrašnite ruke te smjesu oblikujte u 4 medaljona jednake veličine.
  • Umočite u razmućeno jaje, a zatim u krušne mrvice.
  • Zagrijte suncokretovo ulje u velikoj tavi za prženje, otpornoj na lijepljenje.
  • Pržite riblje kolače 4 minute sa svake strane, oprezno ih okrećući.
  • Umiješajte preostali pesto u majonezu te poslužite uz salatu i komad limuna.

Pregledajte ostale recepte