Povratak
Pizza na talijanski način sa sporo pečenim rajčicama, bosiljkom i mozzarellom
15 - 30 min
Sastojci
- 2 mješavine sastojaka za tijesto za pizzu (svaka 145 g)
- brašno za razvijanje tijesta
-
190 g Sacla' Classic pestoa od bosiljka
-
185g Sacla' rajčica sušenih na suncu u ulju prožetom začinskim biljem
- 125 g buffalo mozzarelle, ocijeđene i iskidane u manje komade
-
20 malih Sacla' crnih maslina
- Sol
- Crni papar
- Manja šaka listova bosiljka
- Manja šaka rukole
-
Gaea ekstra djevičansko maslinovo ulje za škropljenje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 240°C / 375°F / jačinu 9 na plinskoj pećnici i lagano nauljite tepsiju.
- Pripremite tijesto za pizzu prema uputama na pakiranju.
- Na tankom sloju brašna razvijte i razvucite tijesto, dovoljno da pokrije cijelu tepsiju.
- Prebacite u tepsiju i prekrijte Sacla' pestom sve do 1cm od ruba.
- Gore poslažite rajčice, mozzarellu i masline te začinite.
- Pecite pizzu oko 12 minuta na srednjoj rešetki pećnice, dok tijesto ne postane hrskavo i svijetlosmeđe, a mozzarella se ne istopi.
- Prebacite na dasku i izrežite na 6 komada.
Na pizzu stavite bosiljak i rukolu i poškropite maslinovim uljem.