Povratak

Pizza na talijanski način sa sporo pečenim rajčicama, bosiljkom i mozzarellom

15 - 30 min Jednostavno 4

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 240°C / 375°F / jačinu 9 na plinskoj pećnici i lagano nauljite tepsiju.
  • Pripremite tijesto za pizzu prema uputama na pakiranju.
  • Na tankom sloju brašna razvijte i razvucite tijesto, dovoljno da pokrije cijelu tepsiju.
  • Prebacite u tepsiju i prekrijte Sacla' pestom sve do 1cm od ruba.
  • Gore poslažite rajčice, mozzarellu i masline te začinite.
  • Pecite pizzu oko 12 minuta na srednjoj rešetki pećnice, dok tijesto ne postane hrskavo i svijetlosmeđe, a mozzarella se ne istopi.
  • Prebacite na dasku i izrežite na 6 komada.

Na pizzu stavite bosiljak i rukolu i poškropite maslinovim uljem.

Pregledajte ostale recepte