Povratak
Piletina na pari sa Sakeom
45 - 60 min
Sastojci
Priprema
- Vilicom probodite pileća prsa na više mjesta.
- Položite prsa u plitku posudu.
- Pospite sakeom, limunovim sokom, đumbirom i 1 žlicom soli.
- Prekrijte i marinirano ostavite u frižideru na 30 minuta.
- Pomiješajte soja umak, Mirin, sezamovo ulje i mladi luk u maloj posudici.
- Pokrijte parni lonac za kuhanje s papirom za pečenje.
- Položite pileća prsa u parni lonac.
- Napunite lonac za kuhanje sa 500 ml vode i položite parni lonac s piletinom na vrhu.
- Pokrijte i kuhajte u vreloj vodi 20 minuta ili dok se prsa ne skuhaju.
- Narežite piletinu te je pomiješajte sa soja dresingom.
Poslužite sa šparogama, prženim sezamovim sjemenkama i mladim lukom.