Povratak

Piletina na pari sa Sakeom

45 - 60 min Napredno 4

Priprema

  • Vilicom probodite pileća prsa na više mjesta.
  • Položite prsa u plitku posudu.
  • Pospite sakeom, limunovim sokom, đumbirom i 1 žlicom soli.
  • Prekrijte i marinirano ostavite u frižideru na 30 minuta.
  • Pomiješajte soja umak, Mirin, sezamovo ulje i mladi luk u maloj posudici.
  • Pokrijte parni lonac za kuhanje s papirom za pečenje.
  • Položite pileća prsa u parni lonac.
  • Napunite lonac za kuhanje sa 500 ml vode i položite parni lonac s piletinom na vrhu.
  • Pokrijte i kuhajte u vreloj vodi 20 minuta ili dok se prsa ne skuhaju.
  • Narežite piletinu te je pomiješajte sa soja dresingom.

Poslužite sa šparogama, prženim sezamovim sjemenkama i mladim lukom.

Pregledajte ostale recepte