Povratak
Pečeni krumpiri s pestom i topljenom mozzarellom
60 - 90 min
Sastojci
Priprema
- Unaprijed zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici.
- Izbodite krumpire vilicom, istrljajte uljem i solju.
- Pecite otprilike sat vremena (ili ovisno o veličini krumpira) izravno na rešetki u pećnici.
- Kako biste izvadili krumpire iz pećnice navucite kuhinjske rukavice da zaštitite ruke.
- Prerežite krumpire na pola i žlicom izdubite unutrašnjost polovica u posudu.
- Zgnječite krumpir zajedno s maslacem, Sacla' pestom, parmezanom, vrhnjem, malo vlasca, soli i papra.
- Vratite mješavinu natrag u kore krumpira i smjestite tako napunjene krumpire u pekač.
- Iskidajte mozzarellu i pospite parmezan preko njih.
- Brzim pokretom i u tankom mlazu izlijte malo maslinova ulja i vratite u pećnicu na 10 minuta dok se ne pojave mjehurići.