Povratak

Pečeni krumpiri s pestom i topljenom mozzarellom

60 - 90 min Jednostavno 4

Priprema

  • Unaprijed zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici.
  • Izbodite krumpire vilicom, istrljajte uljem i solju.
  • Pecite otprilike sat vremena (ili ovisno o veličini krumpira) izravno na rešetki u pećnici.
  • Kako biste izvadili krumpire iz pećnice navucite kuhinjske rukavice da zaštitite ruke.
  • Prerežite krumpire na pola i žlicom izdubite unutrašnjost polovica u posudu.
  • Zgnječite krumpir zajedno s maslacem, Sacla' pestom, parmezanom, vrhnjem, malo vlasca, soli i papra.
  • Vratite mješavinu natrag u kore krumpira i smjestite tako napunjene krumpire u pekač.
  • Iskidajte mozzarellu i pospite parmezan preko njih.
  • Brzim pokretom i u tankom mlazu izlijte malo maslinova ulja i vratite u pećnicu na 10 minuta dok se ne pojave mjehurići.

Pregledajte ostale recepte