Povratak

Pečeni krumpiri s pestom

60 - 90 min Jednostavno 4

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici.
  • Izrežite krumpire na komadiće veličine jednog zalogaja, stavite ih u veliku posudu i pustite da voda u kojoj se kuhaju uzavre.
  • Nakon toga ostavite 7 minuta da krčka.
  • Ulijte maslinovo ulje u veliku tepsiju i stavite u pećnicu da se ugrije.
  • Procijedite krumpire i vratite u posudu te s poklopcem na posudi protresite kako bi krumpiri dobili grublje rubove.
  • Žlicom dodajte Sacla' pesto i promiješajte kako bi svi krumpiri postali jednoliko pokriveni.
  • Krumpire prebacite u vruću tepsiju i žlicom nanesite ostatak pesto umaka.
  • Stavite u pećnicu na pečenje 45-50 minuta, okrećući krumpire jednom ili dvaput, dok ne postanu hrskavi i ukusni.

Pregledajte ostale recepte