Povratak
Pečeni krumpiri s pestom
60 - 90 min
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici.
- Izrežite krumpire na komadiće veličine jednog zalogaja, stavite ih u veliku posudu i pustite da voda u kojoj se kuhaju uzavre.
- Nakon toga ostavite 7 minuta da krčka.
- Ulijte maslinovo ulje u veliku tepsiju i stavite u pećnicu da se ugrije.
- Procijedite krumpire i vratite u posudu te s poklopcem na posudi protresite kako bi krumpiri dobili grublje rubove.
- Žlicom dodajte Sacla' pesto i promiješajte kako bi svi krumpiri postali jednoliko pokriveni.
- Krumpire prebacite u vruću tepsiju i žlicom nanesite ostatak pesto umaka.
- Stavite u pećnicu na pečenje 45-50 minuta, okrećući krumpire jednom ili dvaput, dok ne postanu hrskavi i ukusni.