Povratak
Orecchiette tjestenina s listovima repe, hrskavom svinjetinom guanciale, sirovim školjkama, prženim češnjakom i Formaggio di Fossa sirom
Bucatini tjestenina s jastogom i iskidanom mozzarellom
4
Penne tjestenina s pestom, pancetom i parmezanom
Linguine tjestenina u umaku od sušenog bakalara zajedno s umakom od oraha i prženim kruhom
Pasta od prženih rajčica i slanine (Karen Barnes)

30 - 45 min
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici.
- Rasporedite polovice rajčice u veliki pekač, prerezanom stranom nagore.
- Poškropite ulje i začinite obiljem papra.
- Pecite u pećnici otprilike 15 minuta; tada bi se rajčice trebale početi smanjivati i karamelizirati.
- Za to vrijeme skuhajte penne rigate u velikoj posudi uzavrele, zasoljene vode.
- Dok se i tjestenina kuha, a rajčice peku, zagrijte tavu za prženje i ubacite chorizo.
- Pržite nekoliko minuta dok ne postanu hrskave. Dodajte pinjole i promiješajte s kobasicom.
- Maknite s vatre.
- Kada je tjestenina gotova, dobro procijedite i vratite u vruću posudu.
- Umiješajte rajčice sa svim njihovim sokovima, dodajte chorizo, pinjole i malo ulja iz tave za prženje.
- Umiješajte i Sacla' pesto i listove bosiljka.
- Dobro promiješajte i začinite solju i paprom.
- Raspršite parmezan po površini i poslužite.
Pregledajte ostale recepte



