Povratak

Pasta od prženih rajčica i slanine (Karen Barnes)

30 - 45 min Srednje teško 4

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici.
  • Rasporedite polovice rajčice u veliki pekač, prerezanom stranom nagore.
  • Poškropite ulje i začinite obiljem papra.
  • Pecite u pećnici otprilike 15 minuta; tada bi se rajčice trebale početi smanjivati i karamelizirati.
  • Za to vrijeme skuhajte penne rigate u velikoj posudi uzavrele, zasoljene vode.
  • Dok se i tjestenina kuha, a rajčice peku, zagrijte tavu za prženje i ubacite chorizo.
  • Pržite nekoliko minuta dok ne postanu hrskave. Dodajte pinjole i promiješajte s kobasicom.
  • Maknite s vatre.
  • Kada je tjestenina gotova, dobro procijedite i vratite u vruću posudu.
  • Umiješajte rajčice sa svim njihovim sokovima, dodajte chorizo, pinjole i malo ulja iz tave za prženje.
  • Umiješajte i Sacla' pesto i listove bosiljka.
  • Dobro promiješajte i začinite solju i paprom.
  • Raspršite parmezan po površini i poslužite.

Pregledajte ostale recepte