Povratak

Juha od prženih rajčica s prepečenim kockicama kruha

60 - 90 min Srednje teško 4

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 200°C / 400°F / jačinu 6 na plinskoj pećnici.
  • Razrežite rajčice na četvrtine i stavite u tepsiju.
  • Dodajte mrkvu, crveni luk i češnjak te promiješajte s uljem prije dodavanja začina.
  • Ostavite u pećnici 45 minuta da se povrće pirja dok ne omekša i ne poprimi zlatnu boju.
  • Sastružite zajedno s mašću i zapečenim dijelovima u veliku posudu za umak.
  • Ulijte 750ml vrućeg temeljca i polagano zagrijte na srednjoj vatri.
  • Neka krčka 15 minuta prije nego napravite pire, dodajući vrućeg temeljca po potrebi.
  • Začinite solju, paprom i šećerom.
  • Iskidajte kruh u komade veličine otprilike zalogaja te ih raširite po tepsiji.
  • Dobro promiješajte sa Sacla' pestom, uljem i solju.
  • Pecite u pećnici 8-10 minuta, na rešetki iznad one na kojoj biste pekli povrće; prerasporedite povrće jednom tijekom pečenja.
  • Izvadite iz pećnice kada sastojci postanu hrskavi i vidljivo zapečeni i ostavite po strani.
  • Grabljačom ulijte juhu u tople posude, kružnim pokretom ruke dodajte mascarpone (načinite spiralu), šaku hrskavih kockica kruha s pestom i nekoliko listova bosiljka.

Pregledajte ostale recepte