Povratak
Belgijska endivija punjena Bologna Igp Oro mortadellom
30 - 45 min
Sastojci
Priprema
- Blanširajte endiviju u kipućoj i slabo posoljenoj vodi, zajedno s limunovim sokom (dovoljna je 1 minuta). Prepolovite dva stručka i izdubite unutrašnjost, oblikujući šupljinu.
- U tavi zapržite ljutiku s malo ulja, dodajte usitnjen ostatak endivije i pirjajte sljedećih nekoliko minuta. Ulijte bijelo vino i pustite da krčka dok se smjesa ne zgusne, a tada dodajte sol i papar i maknite s vatre.
- Istresite smjesu u posudu i pustite da se ohladi. Dodajte nasjeckanu mortadellu, grana padano sir i jaje te dobro promiješajte.
- Nastalom smjesom napunite stručke, pospite mrvice kruha, poškropite uljem i ostavite u pećnici na 15 minuta da se peku na 200°C.