Povratak

Keksi s komadićima čokolade

30 - 45 min Srednje teško 12

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 170°C / jačinu 3 na plinskoj pećnici i stavite masni papir na 2 podloge za pečenje.
  • Pomiješajte maslac i šećer dok ne dobijete blijedu kremu, a onda dodajte jaje i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte.
  • Prosijte brašno, sol i sodu bikarbonu te dodajte kremi od maslaca i jaja. Miješajte dok ne nastane tijesto. U njega umiješajte komadiće čokolade.
  • Odlomite komade tijesta veličine jušne žlice i oblikujte kuglice.
  • Stavite ih na podlogu za pečenje, ostavljajući pritom dovoljno prostora između njih jer će tijesto, tijekom pečenja, rasti.
  • Stavite peći u pećnicu na 15-20 minuta (ili koliko je god dovoljno da keksi poprime svijetlu zlatnu boju).

Pregledajte ostale recepte