Povratak
Keksi s komadićima čokolade
30 - 45 min
Sastojci
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 170°C / jačinu 3 na plinskoj pećnici i stavite masni papir na 2 podloge za pečenje.
- Pomiješajte maslac i šećer dok ne dobijete blijedu kremu, a onda dodajte jaje i ekstrakt vanilije te dobro promiješajte.
- Prosijte brašno, sol i sodu bikarbonu te dodajte kremi od maslaca i jaja. Miješajte dok ne nastane tijesto. U njega umiješajte komadiće čokolade.
- Odlomite komade tijesta veličine jušne žlice i oblikujte kuglice.
- Stavite ih na podlogu za pečenje, ostavljajući pritom dovoljno prostora između njih jer će tijesto, tijekom pečenja, rasti.
- Stavite peći u pećnicu na 15-20 minuta (ili koliko je god dovoljno da keksi poprime svijetlu zlatnu boju).