Povratak

Pizza s pestom, mozzarellom i cherry rajčicom

30 - 45 min Srednje teško 2

Priprema

  • Zagrijte pećnicu na 240°C / 475°F / jačinu 9 na plinskoj pećnici.
  • Pripremite tijesto za pizzu prema uputama na pakiranju.
  • Na površini koju ste prethodno lagano pobrašnili razvijte i razvucite tijesto; oblikujte nepravilni krug koji stane u tepsiju ili pekač.
  • Razmažite Sacla' pesto na tijesto sve do 1cm od ruba.
  • Prekrijte mozzarellom i cherry rajčicama.
  • Raspršite i parmezan i origano te dobro začinite.
  • Pecite na sredini pećnice otprilike 7 minuta, dok tijesto pizze ne postane zlatnosmeđe boje i hrskavo, a mozzarella se ne istopi.

Prebacite na dasku ili veliki tanjur, poslužite s rukolom i poškropite uljem.

Pregledajte ostale recepte