Povratak
Pizza s pestom, mozzarellom i cherry rajčicom
30 - 45 min
Sastojci
- 1 pakiranje tijesta za pizzu, promjera otprilike 145 g
- brašno za razvijanje tijesta
-
4 pune žlice Sacla' Classic pesta od bosiljka
- 125 g buffalo mozzarelle, ocijeđene i raskidane u manje komade
- 6 prepolovljenih cheery rajčica
- 1 puna žlica sitno naribanog parmezana
- 1 puna žlica origana
- Sol
- Crni papar
- Manja šaka rukole
-
Gaea ekstra djevičansko maslinovo ulje za škropljenje
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 240°C / 475°F / jačinu 9 na plinskoj pećnici.
- Pripremite tijesto za pizzu prema uputama na pakiranju.
- Na površini koju ste prethodno lagano pobrašnili razvijte i razvucite tijesto; oblikujte nepravilni krug koji stane u tepsiju ili pekač.
- Razmažite Sacla' pesto na tijesto sve do 1cm od ruba.
- Prekrijte mozzarellom i cherry rajčicama.
- Raspršite i parmezan i origano te dobro začinite.
- Pecite na sredini pećnice otprilike 7 minuta, dok tijesto pizze ne postane zlatnosmeđe boje i hrskavo, a mozzarella se ne istopi.
Prebacite na dasku ili veliki tanjur, poslužite s rukolom i poškropite uljem.