Povratak

Strozzapreti od jaja dinstani na pečenim Pachino cherry rajčicama, sitnim janjećim mesnim okruglicama začinjenim timijanom, Taggiasche maslinama i Pecorino di Fossa sirom

90 - 120 min Srednje teško

Priprema

  • Presijecite Pachino rajčice na četvrtine, dodajte malo maslinova ulja i pecite na 40°C 3 sata.
  • Pomiješajte meso s krumpirom, timijanom i jajetom pa dodajte sol, papar i malo parmezana.
  • Koristeći tu smjesu oblikujte okruglice veličine oraha.
  • Kuhajte strozzapeti al dente u obilnoj količini slane kipuće vode.
  • Za to vrijeme u posudi za pečenje zajedno s lukom i jako malo maslinova ulja zapecite mesne okruglice dok ne posmeđe.
  • Dodajte Pachino rajčice, masline i vino te pustite da sva tekućina ispari, a umak se zgusne, dodajući na kraju mesni temeljac.
  • Procijedite tjesteninu i nastavite kuhati u posudi za pečenje, dodajući sol, papar i svježe maslinovo ulje do savršenog okusa.
  • ​Dovršite jelo tako što ćete posuti svaku porciju svježe naribanim Pecorino di Fossa sirom.
 
 

Pregledajte ostale recepte