Povratak

Rotelle tjestenina s cvjetovima tikvice i malom lignjom

90 - 120 min Srednje teško 4

Priprema

  • Propirjajte kruh na jakoj vatri s malo maslinova ulja, kaparima, 2 inćuna i koncentratom rajčice, prethodno razrijeđenim s malo vruće vode.
  • Sušite 2 do 3 sata u pećnici na 80°C, a zatim izmiješajte i zapecite na tavi s malo ulja.
  • Operite rajčice, stavite ih u tepsiju zajedno s uljem, solju, paprom, šećerom, bosiljkom i češnjakom te pecite 15 minuta na 180°C.
  • Ogulite ih, zdrobite vilicom i začinite maslinovim uljem, solju i listovima svježeg origana.
  • U tavi na dvije žlice ulja lagano prodinstajte nasjeckani luk, dodajte tikvice izrezane na ploške i dinstajte s malo temeljca na jakoj vatri.
  • Dodajte sol, promiješajte, lupajte s malo ulja te održavajte toplim.
  • Odstranite tučkove s cvjetova tikvice te ih lagano isperite.
  • Kuhajte rotelle u puno kipuće posoljene vode do posljednje minute vremena potrebnog za kuhanje. Dok se ona kuha, stavite neoguljeni češnjak i kantabrijske inćune u tavu na malo ulja.
  • Uklonite češnjak prije nego posmeđi i završite kuhanje tjestenine u toj tavi, dodajući malo vode u kojoj se prethodno kuhala.
  • Promiješajte s razlomljenim cvjetovima tikvice, uljem s okusom čili paprike i malo naribanog pecorino sira.
  • U odvojenoj tavi brzo ispecite lignju na jakoj vatri s malo čili ulja.

SERVIRANJE

  • Stavite tanak sloj kreme od tikvica na dno tanjura, rasporedite rotelle tjesteninu i cvjetove tikvice te prekrijte s malo zdrobljenih malih rajčica i malom lignjom začinjenom maldonskom solju. Na kraju pospite komadićima začinjenog kruha.

 
 

Pregledajte ostale recepte