Povratak

Paccheri tjestenina s kremom od bakalara, kremom od potočarke i raspadura sirom

90 - 120 min Srednje teško 2

Priprema

  • Natapajte bakalar u hladnoj vodi 3 dana, često mijenjajući vodu, nakon čega ga izrežite na komade te uklonite kožu i kosti.
  • U dubljoj tavi propirjajte na jakoj vatri i malo ulja neoguljeni češnjak, nasjeckani luk i ljutiku, a zatim dodajte bakalar i poškropite s malo bijelog vina.
  • Pričekajte da tekućina ispari te dodajte mlijeko i vrhnje; kada smjesa uzavre, ubacite krumpir izrezan na kockice i kuhajte 30 minuta.
  • Pustite da se sve ohladi te malo izmiksajte u procesoru hrane.
  • Stavite smjesu u slastičarsku vrećicu za dekoriranje.
  • Blanširajte potočarku koju ste prethodno 3 minute čistili kipućom slanom vodom.
  • Iscijedite i izmiksajte zajedno s kuhanim krumpirom, češnjakovim uljem, soli i paprom.
  • Procijedite kroz sitno cjedilo i ostavite sa strane.
  • Kuhajte paccheri tjesteninu u slanoj vodi 10 minuta, a onda ju procijedite i ohladite na suhoj krpi.
  • Napunite paccheri kremom od bakalara (koristeći se slastičarskom vrećicom).
  • Stavite ih u plitku posudu i zagrijte na pari ili u parnoj pećnici.

SERVIRANJE

  • Četkicom lagano nanesite kremu od salate na rub tanjura, smjestite punjenu paccheri tjesteninu na stranu i na vrh stavite Lodigiana raspadura sir.
  • Ukrasite s par cvjetnih latica.
 
 

Pregledajte ostale recepte